Personal

5 dingen die ik niet kan

29 juli 2015

Vorige week poste vriendinnetje Evelien een ontzettend leuke blogpost genaamd “vijf dingen die ik niet kan“. Social media geeft soms de indruk dat iedereen (of bepaalde personen) perfect is, terwijl dit natuurlijk helemaal niet zo is. Iedereen heeft dingen die hij of zij niet kan en dat is helemaal niet erg. In haar post deelde Evelien vijf dingen die zij niet kan, geïnspireerd door haar deel ik vandaag vijf dingen die ik niet kan met jullie. Benieuwd?

Ik kan niet zingen

En als ik zeg dat ik niet kan zingen, dan meen ik dat ook. Ik kan geen toonhoogte houden, ik kan niet hoog zingen en eigenlijk klinkt het dus gewoon helemaal nergens naar. Ik vind het heerlijk om met de radio mee te blèren, maar dat is dan ook letterlijk blèren en het klinkt echt nergens naar. Vriendlief zet standaard de radio harder als ik mee ga zingen want “deze artiest krijgt ervoor betaald om te zingen en jij niet, dus verpest het nummer nou niet”. Duidelijke hint, lijkt mij zo.

ikkannietfluiten

Ik kan niet fluiten

Als ik zing klinkt het nergens naar, maar als ik fluit ook niet. Écht nergens naar, ik kan het namelijk absoluut niet, er komt gewoon totaal geen geluid uit mijn mond als ik probeer te fluiten. Niks, noppes, nada. Ik kan écht niet fluiten. De enige manier waarop er enigszins geluid uit mijn mond kom als ik probeer te fluiten, is als ik de lucht naar binnen zuig, maar dan nog klinkt het niet naar fluiten. Op bovenstaande foto kwam er dan ook totaal geen geluid uit mijn mond.

Recht knippen

Ik ben een vrij creatief persoon, maar niet heel handig met mijn handen. Hartstikke links, lichtelijk beperkt in wat ik met rechts kan en recht knippen.. dat kan ik al helemaal niet. Zelfs niet met een schaar voor linkshandige of langs een lijn, recht knippen is niet mijn sterkste kant. Ik krijg het zelfs voor elkaar om met een snijmachine een lijn scheef te laten lopen… Of om er van die “haaltjes” in te hebben omdat ik niet recht achter elkaar knip..

Recht achteruit rijden

Zoals ik niet recht kan knippen, zo kan ik ook niet recht achteruit rijden. Ik blijf redelijk recht, dus op straat is het geen probleem en lijkt het voor mijn gevoel alsof ik recht rijdt. Echter, in een smalle ruimte of naast een muur wordt het een ander verhaal.. een verhaal dat eindigt met heel erg vaak steken. Misschien ben ik gewoon een beetje scheef? Haha.

Meteen in slaap vallen

Zodra mijn vriend zijn kussen raakt, kan hij slapen. Ik kan dat niet, gewoon echt niet. Na een drukke dag moet ik eerst even afschakelen. Even tot rust komen en dan pas slapen. Op dat soort dagen hecht ik dan ook veel waarde aan een ritueel. Uitgebreid mijn gezicht reinigen, lekker insmeren, haren verzorgen en in een vlecht. Maar ook dan, of als ik op de bank al in slaap val, kan ik niet meteen slapen. Op de een of andere manier heb ik als ik eenmaal in bed lig even de tijd nodig om de slaap te vatten, hoe moe ik ook ben. Soms best frustrerend, want als ik dan eenmaal ga liggen klok kijken.. dan duurt het uren. Terwijl ik meestal toch wel binnen 15 of 20 minuten slaap.

Vraag: En nou ben ik nieuwsgierig, wat uit deze lijst kun jij niet? Of is er iets anders wat je echt niet kan?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Akgül 01/09/15 op 17:06

  Ik kan echt geen “pokerface”behouden, als ik iets hoor of zie dat ik niet leuk vind is dat echt gelijk te merken…. Of dit zo goed is weet ik niet, maar hey! Het is de waarheid! Wat een leuke post trouwens, is het goed als ik dit ook op mijn blog plaats?

 • Sas 02/08/15 op 13:26

  Oh dat laatste vind ik ook altijd een probleem. Leuk om dit te lezen

 • Monique | WritingMonique 01/08/15 op 17:38

  Haha! Heel herkenbaar! Ik kan ook absoluut niet recht knippen; heel vervelend haha!

 • Linda 01/08/15 op 09:36

  Ik had het bij Evelien al gelezen en volgens mij heb ik toen ook gereageerd met dat ik ook absoluut niet kan zingen haha, ik krijg ook soortgelijke reacties als ik mee begin te doen… En in slaap vallen duurt bij mij ook altijd vervelend lang helaas!

 • Kim 31/07/15 op 19:13

  Fluiten (en zingen) kan ik ook echt niet. Mijn moeder maakte ooit een opmerking dat ze nog nooit iemand zo vals had horen fluiten.
  Recht achteruit rijden lukt me ook niet haha. Terwijl je zou denken dat dat heel makkelijk is!

 • Dina 30/07/15 op 18:04

  Leuk om te lezen! Ik kon ook nooit fluiten, maar kan nu sinds een poosje enigszins een geluidje fabriceren. 😛

 • Daisy 30/07/15 op 16:22

  Totally herkenbaar haha toen ik je titel las dacht ik ‘ohh ik kan niet fluiten’! Maar met zingen wil je ook niet naast me zitten, knippen is een groot drama en achteruit rijden lukt wel maar recht blijft lastig ? je bent niet de enige dus! Xo Daisy

 • Caro 30/07/15 op 12:38

  Haha wat een leuke post om te lezen! Vooral bij dat achteruit rijden moest ik wel even lachen. Ik kan zelf ook echt niet goed recht achteruit rijden. .. en rondjes knippen lukt niet, en zingen al helemaal niet haha.

 • Lizzy 30/07/15 op 10:20

  Wat onwijs leuk geschreven! 🙂 Ik kan ook echt niet recht knippen haha! En recht achteruit rijden vind ik ook lastig! Je bent niet de enigste haha!

 • Lieke 29/07/15 op 23:28

  Haha! Vooral dat zingen klopt Shanti.
  Ik vind het altijd zo geinig dat je net een tel na de zanger (es) zingt. 😉 Ahjoh ieder zn eigen ding.

  Ik kan ook niet recht knippen en recht schrijven zonder lijntjes is ook een kunst 😉

  • Shanti 30/07/15 op 08:24

   Als dat nou het enige was en het nog ergens naar klonk 😉 Haha 😛

 • Sylvia 29/07/15 op 22:29

  Herkenbaar. Maar gelukkig heb je vele vele andere kwaliteiten ?

 • Evelien 29/07/15 op 20:19

  Super leuk dat je jouw invulling er aan hebt gegeven :D. Ik kan ook niet echt fluiten. Er komt wel geluid, maar een liedje fluiten lukt me niet.

  • Shanti 30/07/15 op 08:24

   Haha, in ieder geval komt er geluid uit:P