Personal

2012 in één woord

3 januari 2013
2012 in One word

Sas schreef een blogpost over één woord dat haar jaar 2012 omschreef en vroeg haar bezoeksters wat hun woord was. Hier moest ik echt even over nadenken en uiteindelijk kon ik antworden met vrienden. Mijn woord voor 2012 is vrienden. En geïnspireerd op de post van Sas vertel ik jullie graag waarom.

Voor mij was 2012 een jaar met ups en downs. Nu is downs misschien niet het juiste woord, maar het jaar kende wat moeilijke perioden. Ik wil niet echt op de details in gaan omdat het erg persoonlijk is, ook over andere mensen gaat en gewoon niet op internet hoort. Daarnaast wil ik niet overkomen van “kijk mij eens zielig zijn” want dat ben ik absoluut niet. Slechte periode maken je alleen maar sterker en naast de mindere periode was ht ook een jaar vol met hoogtepunten, zoals ik al kort vertelde in mijn Instadairy.

Ik werkte hard aan school en haalde 2 jaar in 1 jaar. Ik weet wat ik met mijn toekomst wil (of in ieder geval met de komende vier jaar). Ik ging een paar keer naar het buitenland, op vakantie (met vriendlief en met familie) maar ook voor werk, wat echt een geweldige ervaring was. Ik maakte wat stedentrips, waaronder de geweldige trip naar London en had vele geweldige avonden en dagen met vrienden. Ik had quality time met familie en een aantal leuke logeerpartijtjes en meidenavonden met mijn kleine zusje, inclusief maskertjes en het lakken van onze nagels. Ik werd closer met sommige mensen en maakte nieuwe vrienden. En niet geheel onbelangrijk: ik begon eindelijk weer met bloggen! Een van de beste besluiten van het jaar als je het mij vraagt.

2012 in One word
Op het Tiananmen plein in Beijing, China. Een van de geweldige reizen die ik afgelopen jaar maakte.

In al deze tijden waren mijn vrienden er altijd voor me. Ik ben van mening dat echte vrienden mensen zijn die er in goede maar ook in slechte tijden zijn. Waar je geweldige avonden mee kunt beleven, maar ook serieus mee kunt praten. Waar ik bij kan huilen (alhoewel ik het nog steeds erg moeilijk vind om tranen te laten zien bij iemand anders dan vriendlief of mama). Mensen die ik als vrienden zie. Mijn geweldige vriendinnen, maar ook vriendlief die een van mijn beste vrienden is (hoe cheesy dat ook klinkt) en mensen waar ik het afgelopen jaar een stuk closer mee ben geworden. Als deze mensen dat lezen zullen ze zich zeker aangesproken voelen. Terugkijkend op 2012 zijn het vrienden die het jaar zo goed voor mij maakten.

Als ik een woord moet kiezen voor 2013 is dat waarschijnlijk groeien en/of meer voor mezelf kiezen. Of los laten. Ik ben een beetje een control freak die het lastig vind om dingen te laten voor wat ze zijn. Ik wil graag dat iedereen waar ik omgeef met elkaar overweg kan en heb de neiging te gaan bemiddelen tussen mensen. Zodat iedereen het er mee eens is of zich goed voelt. En dan cijfer ik mezelf soms weg. In 2013 wil ik mezelf ontwikkelen. Meer dingen doen waar ik van hou en dol op ben. Vaker voor mezelf kiezen. Ik zie dit niet echt als goede voornemens maar als een doel. Want een doel is iets waar je naar toe kunt werken.

Vraag: If you had to describe your 2012 in one word, what would it be? / Als je jouw 2012 in één woord moet omschrijven, wat zou dat dan zijn?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • t 06/01/13 op 15:08

  een kick ass 2013!

 • marlyssa 05/01/13 op 22:57

  Dat heb je super mooi beschreven! Een leervol jaar:) En ik kan me heel erg vinden in jouw doel voor 2013. Een doel waar ik ook aan ga denken! Succes

 • Dhini 04/01/13 op 19:54

  Dit jaar wordt mooi jaar! Leuk schrijven

 • Nina 04/01/13 op 11:36

  Mooie foto! Echt super cool.

 • Sas 04/01/13 op 08:17

  Oh leuk dat je hier een hele uitleg geeft…
  Erg mooi stukje.
  Dat je een mooi 2013 mag hebben!

 • Krystal@Ms.Random 04/01/13 op 02:53

  I have a few words, learning experience, challenging with some fun moments.

  Wishing you the best for 2013 girl!!
  XX