Personal

10 dingen die ik leerde tijdens mijn eerste twee weken stage

20 september 2015

Inmiddels zitten mijn eerste twee weken stage erop. En wat ben ik blij met mijn stagebedrijf: het is echt heel erg leuk! Niet alleen de branche is leuk (schoenen!), ook het bedrijf zelf is leuk. Na twee weken (maar eigenlijk al na een dag) maak ik echt deel uit van het team. Ik wordt serieus genomen, overal bij betrokken en kan volop meewerken. Dat is wel iets anders dan de geluiden die ik van sommige medestudenten hoor. Maar die eerste twee weken waren ook wennen. Ik ga iedere dag rond 7 uur de deur uit en ben pas 12 uur later weer thuis. Dan moet ik nog koken en werken en wil ik ook nog tijd hebben voor mijn sociale leven en hobby. Even opnieuw een balans vinden dus. Ik wil absoluut niet klagen, want ik heb het ontzettend naar mijn zin en al zo veel geleerd de afgelopen twee weken. Niet alleen qua vakgebied, maar ook op heel veel andere gebieden. Daarom vandaag: 10 dingen die ik leerde tijdens mijn eerste twee weken stage.

10 dingen die ik leerde tijdens mijn eerste twee weken stage

1. Of de wekker nou om 6 of 7 uur gaat: het blijft vroeg. Echt, het maakt gevoelsmatig niet uit of de wekker om 6 of 7 uur gaat. Het blijft vroeg, zeker als het nog donker is buiten.

2. Meteen op staan werkt beter dan 4x snoozen. Hoe vaker je snoozt, hoe vermoeider je uit bed komt. En het opstaan wordt er écht niet makkelijker van.

3. Soms is het beter om niet voor de snelle route te gaan. Die bus die er 10 minuten langer over doet is zo gek nog niet. Omdat je dan tenminste kan zitten en niet 30 minuten lang met 100 man in een bus staat gepropt.

4. Dat openbaar vervoer is zo gek nog niet. In de ochtendspits is de auto écht niet sneller. Dan is die (gratis) bus toch een relaxtere manier van reizen, als je tenminste kan zitten. Nog een beetje dutten, boekje lezen en niet zelf op het verkeer te hoeven letten.

5. Geduld is een schone zaak. Als dat geduld dan uiteindelijk wordt beloond, voelt het extra fijn.

6. Niet alles gaat op de manier zoals je het zou willen, maar je er druk om maken heeft echt geen nut. Laat het over je heen komen en laat het ook weer los. De perfectionist in mij wil alles het liefste goed doen, meteen de eerste keer. Maar soms lukt dat niet. Omdat je nog moet leren, of omdat het gewoon te veel is. Maar dat is niet erg, zolang je maar communiceert, uit legt en om hulp vraagt.

7. To do lists zijn onmisbaar. Echt, als je al die kleine dingen vergeet op te schrijven, vergeet je ze ook te doen.

8. Wat vandaag niet lukt, komt morgen wel. En de wereld gaat echt niet ten onder als het een dag later komt.

9.Alle ballen hoog houden lukt niet altijd.. Full-time stage, iedere dag van 7 tot 7 van huis, werken, huishouden, sociaal leven en ook nog je hobby’s uitvoeren.. het lukt niet altijd allemaal tegelijkertijd. Maar dat is niet erg. Communiceer, leg mensen uit dat je even moet wennen aan dit nieuwe schema en alles komt goed.

10. Doe geen 10 dingen door elkaar. Keuzes maken is belangrijk. Kies wat je gaat doen en richt je hier helemaal op. Doe geen 10 dingen door elkaar en alles maar half. Kies wat je eerst gaat doen en ga dan pas verder met het volgende.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Inge 20/10/15 op 21:26

  OV is nog best te doen als je gratis kunt reizen. Maar als je dat (net als ik) niet meer gratis kunt doen, wordt het toch een stuk minder 😉 Fijn dat je stage zo goed bevalt en je lekker kunt meedraaien 🙂

 • Sylvia 16/10/15 op 09:51

  Hihi hoe herkenbaar.
  Lekker genieten en inderdaad dan is er iets maar niet af morgen weer een dag 🙂

 • Laura 20/09/15 op 15:38

  Leuk lijstje! Wat maak je lange dagen, ik snap zeker dat je even opnieuw de balans moet vinden. Wel fijn dat je een leuke stage hebt waar je serieus wordt genomen! Dat is inderdaad niet bij iedereen zo.