Lifestyle

Tips bij het kopen van een tweedehands auto

17 februari 2015
Besparen op kosten auto

Deze post is tot stand gekomen middels een samenwerking

Zo’n anderhalve week geleden besprak ik al een aantal manieren om te besparen op de kosten van een eigen auto. Maar als je nou zelf nog geen auto hebt en een tweedehands auto wilt kopen, waar moet je dan op letten? Volgens AutoScout24 blijft het aantal verkopen van tweedehands auto’s in 2015 verder stijgen, hetgeen beteken dat er dus ook een hoop auto’s op de markt zijn. Ik heb zelf de mazzel dat ik de auto van mijn oma over kon nemen en dus precies weet wist wat er met de auto was gebeurd. Maar in mijn omgeving heb ik het meerdere malen meegemaakt dat mensen een (spot)goedkope auto kochten en binnen een maand voor over de € 1.000,- aan reparaties hadden. En dat is toch zuur. Daarom vandaag, mijn tips voor het kopen van een tweedehands auto.

Tips bij het kopen van een tweedehandsauto

Vijf tips bij de aanschaf van een tweedehands auto

1. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar het aantal gereden kilometers en hoe de auto is onderhouden. Vraag om onderhoudsboekjes of bonnen van reparaties. Een auto die weinig heeft gereden en spotgoedkoop is? Dan moet je je afvragen wat het addertje onder het gras is.
2. Doe research op internet: wat zijn de mankementen die je mag verwachten bij de leeftijd en het merk van de auto die je hebt gezien? Zitten er (waarschijnlijk) grote onderhoudsbeurten aan te komen?
3. Laat de auto controleren bij een garage (of door iemand die er verstand van heeft). Dat oude vrouwtje kan nog zo betrouwbaar lijken, je weet nooit aan wie ze haar auto allemaal uit heeft geleend. Bij veel garages is het mogelijk om voor een paar tientjes een auto die je op het oog hebt te laten controleren en een rapport op te laten maken. Weet je ook meteen wat voor onderhoud je kunt verwachten.
4. Kijk wat eventueel onderhoud kost. Ik schreef er al eerder over besparen op onderhoud, maar er zijn sites waar je per merk auto en per onderdeel heel makkelijk op kunt zoeken wat de kosten zijn. Kijk voor meer info bijvoorbeeld eens hier.
5. Google de persoon van wie je de auto wilt kopen. Zo krijg je in ieder geval een indruk over een persoon.

Vraag: Wat is jouw ultieme tip bij het kopen van een tweedehands auto?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk