Lifestyle Personal

Sport uitdaging

29 juni 2012

Ik houd totaal niet van sporten. Ik vind het niet leuk. Ik vind het niet leuk om een team sport te spelen en al helemaal niet om te betalen voor iets wat ik niet gebruik. Maar we weten allemaal dat bewegen goed voor je is. Gelukkig hoef ik niet te sporten om slank te blijven. Maar mijn conditie is een lachtertje, ik heb inspannings astma en sporter zou erg goed zijn voor mijn insuline gevoeligheid (dan zou ik misschien minder insuline nodig hebbenen dat is natuurlijk altijd goed). Vorig jaar besloot ik een 5K training te doen in de zomer en liep ik om de dag hard. Het voelde heerlijk. Na afloop was mijn hoofd totaal leeg en had ik veel energie. Maar toen kwam de herfst. De regen, de sneeuw, het ijs etc. Ik besloot het in de lente weer op te pikken maar ik bleef het maar uit stellen. Een paar weken geleden pikte ik het weer op, maar toen werd ik grieperig en besloot ik me eerst te richten op het afronden van mijn schooljaar. Daar ben ik klaar mee, dus tijd om weer te gaan hard lopen!

Ik heb voor mezelf een schema gemaakt: iedere maandag, woensdag en vrijdag doe ik een interval training van 30 minuten die ik iedere week opbouw. Tot ik 30 minuten aan een stuk kan rennen, zonder te stoppen. Op dinsdag en donderdag doe ik spieroefeningen (vooral voor mijn buik en rug). In het weekend ben ik vrij, tenzij ik graag wil rennen. Om mezelf wat extra motivatie te geven ga ik hierover bloggen. Niet iedere week, want dat zou een beetje saai en eentonig worden ben ik bang.

Dus hoe ging mijn eerste week? Maandag ging goed! Ik deed een 30 minuten training en vergat mijn astma medicijnen. Ik bleek ze totaal niet nodig te hebben! Maar ik merkte deze week wel dat ik mijn sport schema nog een beetje in mijn dagelijkse routine moet passen en meten. Woensdag kwam ik uit school, ging ik werken en vergat ik de tijd. Voor ik het wist was het tijd om te eten en naar de stad te gaan waar ik met een vriendin had afgesproken. Maar ik ging op de fiets in plaats van met de bus en gisteren pakte ik voor mijn lunchafspraak met een andere vriendin ook de fiets. Vandaag ben ik winkelen met een vriendin, maar rond het eten zijn we weer thuis en ‘s avonds heb ik nog niks gepland staan, dus dat komt goed.

Vraag:Do you work out? / Sport jij?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Dhini 30/06/12 op 21:14

  wat goed bezig. Ik sport niet zo…eigenlijk moet ik doen voor mijn buik

 • Dina 29/06/12 op 23:16

  Ik houd ook niet van teamsport. Ik ben pas gestopt met polefitness en ben toen naar de sportschool gegaan om daar krachttraining en cardio te doen, verder ga ik zo nu en dan nog eens hardlopen.

 • Jesdiny 29/06/12 op 21:34

  Leuk! Ik hou ook niet echt van sporten, maar ben sinds vier weken fanatiek bezig en het gaat hartstikke goed! Ik voel me er heerlijk bij dus blijf het voorlopig nog wel volhouden!

 • Sarah 29/06/12 op 20:50

  Ik vind sporten wel tof, maar ik haaaaat hardlopen. Ik kon het nooit op school vroeger, want ik hield het zelfs geen 10 minuten uit. Ik wens je in ieder geval veel succes, ik weet dat ik het niet zou kunnen!

 • Elma 29/06/12 op 19:28

  Bij mij gaat het een beetje in periodes, soms een periode super fanatiek meerdere keren per week sporten en soms helemaal niks. Nu helemaal niks.. haha

 • Sofie 29/06/12 op 19:16

  Wat leuk om te lezen, haha! Ikzelf hou wel van sporten, gewoon het gevoel dat je beweegt… Ik heb gewoon te veel energie, denk ik ;).
  Kus! <3

 • Lin 29/06/12 op 18:15

  Wat goed!!

  Ik ga maandag ook beginnen, de eerste afspraken staan gepland, dus ik moet wel 😉

  Veel succes met hardlopen!

 • Evelien 29/06/12 op 17:38

  Misschien leer ik nog wat van blogposts over hardlopen shant 😉

 • Joyce 29/06/12 op 17:36

  ik doe ook aan hardlopen, maar de laatste tijd is het er niet meer zo vaak van gekomen! ik moet toch echt weer eens gaan! Ik vind het wel leuk, maar wel even doorbijten – succes!

 • Saskia 29/06/12 op 15:52

  Ik heb ook niet zoveel met sporten.

 • Meredith 29/06/12 op 10:25

  Ik ben ook niet echt een sportmensen. Mijn probleem is dat ik niet alleen wil sporten. Gelukkig zit ik sinds kort op bodypump, dus dat is in ieder geval een kleine verbetering.

 • marlyssa 29/06/12 op 09:30

  Grappig om te lezen! Ik vind sporten juist heerlijk. Goed dat je wel weer begint met iets wat jezelf ook echt fijn vindt. Dan hou je het veel beter vol en is het niet erg om een rondje te lopen! Ben benieuwd naar het vervolg:)