Shopping

I love sale shopping

6 augustus 2014
Steps sale shopping

Had ik het maandag nog over mijn August No Buy Month, ga ik vandaag een aantal nieuwe aankopen met jullie delen in een shoplog. Lekker dubbel hè? Nee hoor, deze aankoopjes deed ik nog op de valreep in juli. Nog voor ik de August No Buy Month voor mezelf bedacht en passen dus helemaal binnen de regels die ik deze maand voor mezelf opstelde.

Vorige week ging ik namelijk even Haarlem in. Missie was een nieuw potje Lemony Flutter van Lush, want die maakte ik op vakantie op en ik blijk niet zonder te kunnen. Toen ik vanuit Lush terug richting de parkeergarage liep viel mijn oog echter op een prachtig mooi rokje, dat hing te pronken aan een sale-rek voor een van de vele winkels die Haarlem rijk is. Na even twijfelen besloot ik het rokje te gaan passen en uiteindelijk nam ik het samen met nog twee topjes mee naar huis. Ik dacht bij de kassa rond de € 50- af te moeten rekenen, maar precies de dag dat ik er was hadden ze bij Steps een speciale actie: als je drie items in de sale kocht kreeg je nog eens 30% extra korting!Ik had dit helemaal niet gezien, maar stond toevalligerwijs wel met drie items aan de kassa (waarvan de prijs op het kaartje ook nog eens niet klopte) en zo betaalde ik uiteindelijk iets minder dan € 28,- ! Oh, how I love sale shopping! Benieuwd naar wat ik kocht?

Steps sale shopping

Allereerst kocht ik dit rokje. Het is een totaal ander rokje dan alles wat er in mijn kast ligt, maar daarom juist zo leuk. Het is een wat wijder model en de stof is vrij zwaar en stijf, maar o zo mooi. Dit kan ik denk ik zowel casual als iets chiquer combineren en ik denk dan ook dat ik hier heel veel plezier van ga hebben.

Steps sale shopping

Toen ik in de winkel richting de paskamers liep viel mijn oog ook nog op dit prachtige shirtje. Het is een heel mooi vallend lichtroze top. In eerste instantie niets bijzonders, maar kijk die prachtige rug!

Steps sale shopping

Dit topje pakte in in eerste instantie om even te passen bij het rokje. Ik had namelijk een jurkje aan en dat past toch niet zo handig. Toen ik het topje aantrok bleek hij echter heerlijk te zitten. Het is een simpel zwart, ietwat wijdvallend top van een ontzettend fijne en zachte stof. Het rokje zou ik met een strakker topje combineren, maar dit topje ging ook mee naar huis omdat ik zo’n soort zwart topje nog niet heb en het echt met van alles te combineren is.

Voor ik op vakantie ging ruimde ik mijn kast trouwens weer een beetje op en gooide ik wat dingen weg. Ik maakte toen met mezelf een afspraak: something in, something out. Als ik een nieuw kledingstuk koop moet er ook een kledingstuk uit mijn kast. Om me daar aan te houden laat ik jullie zien welke vier kledingstukken (want ik kocht ook bij de Primark een jurkje) mijn kast hebben verlaten.

somethinginsomethingout

De twee zwarte jurkjes heb ik met veel pijn in mijn hart weggedaan. Het eerste jurkje kocht ik vorig jaar zomer in Amsterdam, ik geloof bij New Yorker. Het is een prachtig jurkje, met een prachtige rug en het haalt het beste in mijn figuur naar boven (al zeg ik het zelf). Echter, is het kwalitatief iets minder. Het jurkje begint steeds meer te pillen (terwijl ik het toch echt binnenstebuiten of op de hand was) op bepaalde plekken en toen ik het vorig weekend droeg naar een etentje had ik stiekem al besloten dat dat de laatste keer zou zijn. Het jurkje ernaast kocht ik 4,5 jaar geleden in Antwerpen, toen ik voor het eerst met mijn vriend een weekend weg was. Ik blijf het een leuk jurkje vinden, maar inmiddels zijn mijn borsten toch iets gegroeid (of draag ik gewoon betere BH’s, haha) want zodra ik beweeg schiet de hoge taille tot halverwege mijn borsten en dat ziet er echt niet uit. Ook als ik het touwtje compleet los laat hangen gebeurd dit, dus tijd om het jurkje weg te doen. Het grijze jurkje heb ik ook jaren geleden gekocht en ontzettend vaak gedragen tijdens stapavonden en dergelijke. Inmiddels is het zo’n jurkje wat op zich nog prima is, maar wat ik gewoon te vaak gedragen heb. Het topje vind ik nog steeds leuk, maar ik draag het gewoon echt niet meer. Aan de kreukels is ook wel te zien hoe lang het al onder in mijn kast ligt. Tijd om plaats te maken voor iets nieuws dus.

Vraag: Hebben jullie ook een soort something in, something out principe?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Claudia 14/08/14 op 14:18

  Dat licht roze topje is echt geweldig! En wat een geluk dat ze die mooie actie hadden!

 • Sanne 08/08/14 op 20:07

  Leuke items 🙂
  Ik heb niet zo’n principe. In het voorjaar ruim ik mijn kast altijd op. En wat ik langer dan een jaar niet heb gedragen gaat weg. Vaak heb ik wel een vuilniszak of drie (oops..)
  Meestal is mijn kast dan weer aan de lege kant en mag ik weer shoppen van mezelf 🙂

 • Natiza 07/08/14 op 10:43

  Ik vind het ook altijd super leuk om in de sale te shoppen! En je hebt echt ontzettend leuke dingen gekocht

 • Sylvana 07/08/14 op 10:13

  Prachtige items heb je gekocht! Vooral het poederkleurige topje vind ik er erg mooi uitzien!

 • Evelien 06/08/14 op 14:06

  Noooo! Is je zwarte jurkje met mooie achterkant al niet mooi meer door de stof? 🙁 hij stond je inderdaad goed! Wel leuke nieuwe aankopen gedaan om de pijn te verzachten 😉

  • Shanti 06/08/14 op 14:21

   Jup zo stom 🙁 heb nog gedacht er een topje van te maken, omdat het vooral bij het rokjegedeelte is zeg maar, maar omdat het natuurlijk ook een superstrak jurkje is ben ik bang dat het dan op gaat kruipen.

 • Kimberley 06/08/14 op 13:42

  Wat heb je weer leuke spulletjes gehaald!
  Ik dacht al: Hm, het is toch niet in augustus gekocht!?
  Maar nee, haha. Doe je goed!

 • Sas 06/08/14 op 13:21

  Erg leuke aankoopjes. Sale’s zijn altijd leuk<3

 • Manon 06/08/14 op 08:32

  Mooie aankopen heb je gedaan. Ik ben benieuwd hoe die zwarte jurk je staat!!

 • Svenja 06/08/14 op 08:27

  Wauw, prachtige nieuwe aankopen! Vooral het poederroze topje vind ik super mooi. Wat een slim idee om gelijk wat items uit je kast te doen. Mijn kast begint ook steeds voller te raken, maar ik ben zo iemand die geen afscheid kan nemen van spullen. Dus mijn kast puilt enorm uit omdat ik niks weg kan doen….