Lifestyle

MUA – Undress Me Too palette

14 augustus 2014
MUA Undress Me Too

Toen ik hoorde dat MUA (Makeup Acadamy) ook in Nederland verkocht ging worden was ik blij, weer een leuk budgetmerk! Er was één product waar ik vooral heel erg benieuwd naar was en dat was het Undress Me Too oogschaduw palette. Maar zodra de producten in de schappen lagen zag het schap er bij mijn Kruidvat steeds uit alsof het geplunderd was. Toen ik terug kwam van vakantie en weer bij Kruidvat was (ik kocht dit palette in juli) had ik echter mazzel. Ik bukte om een foundation in een ander schap te swatchen en zag vanuit mijn ooghoek achter in het MUA-schap nog twee witte paletten liggen. Eindelijk kon ik dit palet dan mee naar huis nemen en er mee gaan spelen. Vandaag deel ik met jullie mijn bevindingen.

MUA Undress Me Too

Dit is hem dan, twaalf mooie oogschaduws voor een naturel look voor € 5,99. Ik heb me laten vertellen dat dit palette een goede dupe is Urban Decay’s Naked 2, maar gezien ik die niet bezit kan ik daar geen oordeel over vellen.

MUA Undress Me Too

De oogschaduws zitten in een wit plastic palet met een doorzichtige deksel, wat er mooi uitziet maar volgens mij niet erg stevig is. Ik heb het idee dat het palet een val niet zal overleven, voorzichtig mee zijn dus. Op de achterkant staan de kleuren en de ingrediënten. De kleuren hebben allemaal een naam en dat vind ik toch altijd net wat leuker dan alleen een nummer.

MUA Undress Me Too

Als je het deksel opent (wat nog niet zo makkelijk gaat, maar dat is alleen maar goed) zie je de twaalf oogschaduwkleuren en een applicator. Bij het palette zit een dubbele sponsapplicator, ik gebruik deze persoonlijk niet maar heb hem toch even uitgeprobeerd. De applicator brengt prima oogschaduw aan, ik heb alleen het idee dat het met mijn vingers of een kwast net even wat gepigmenteerder is. In het Undress Me Too palet zitten trouwens vooral shimmery oogschaduwkleuren. Er zijn slechts drie kleuren mat (Naked, Lavish en Corrupt). Nu houdt ik persoonlijk wel van een glinstertje in mijn oogschaduw, dus voor mij is dit geen probleem.

Swatches MUA Undress Me Too

Bovenstaande swatches heb ik niet bewerkt, ik heb alleen de witbalans zo aangepast dat de kleuren overeen komen met de werkelijkheid. Voor de swatches heb ik mijn vingers over de oogschaduw heen gehaald en daarna één keer over mijn arm. Ik vind het palette over het algemeen goed gepigmenteerd, niet iedere kleur is even gepigmenteerd maar dat kun je voor deze prijs ook bijna niet verwachten. Ik ben in ieder geval erg blij met de kleuren. Ze brengen prima aan, zijn goed te blenden en ook goed op te bouwen. Fiery en (met name) Wink zorgen trouwens wel voor aardig wat fall-out. Met een fanbrush is de fall-out zo weg te vegen, er blijft alleen wel wat glans achter dus nog even afpoederen (of pas daarna je foundation/concealer aanbrengen) is voor mij een must. De enige kleur die ik een beetje tegen vind vallen is Corrupt. Ik heb verschillende reviews gelezen waarin deze kleur de hemel in werd geprezen, omdat dit eindelijk een écht goede zwarte kleur zou zijn. Nou dat vind ik dus niet. Zoals je hierboven ziet is de kleur na een keer vegen meer grijs dan zwart. Als ik een oogschaduwbasis gebruik en meerdere lagen aan breng wordt de kleur inderdaad redelijk zwart. Maar zo pikzwart als dat ik bij sommige andere bloggers voorbij heb zien komen? Nee, zo zwart krijg ik hem helaas niet. Misschien doe ik iets fout, dus tips om deze kleur wel goed zwart te krijgen hoor ik graag.

Afgelopen twee weken maakte ik heel wat verschillende looks met dit prachtige, budgetvriendelijke, palette. Een daarvan zie je hieronder, maar eerlijk is eerlijk: wat is het goed vastleggen van je ooglook lastig!

MUA Undress Me Too Look

Voor bovenstaande ooglook gebruikte ik Fiery, Wink en Devotion op mijn ooglid, Naked onder mijn wenkbrauw en Devotion in mijn ooghoek.

MUA Undress Me Too is verkrijgbaar bij Kruidvat (in geselecteerde winkels én online) voor € 5,99.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Teddy 17/08/14 op 11:58

  Het lijkt me een heel fijn palette!

 • Michaela 15/08/14 op 06:07

  Wauw, echt een heel erg mooi palette 🙂

 • Anouk 14/08/14 op 16:13

  Ik vind dit zo’n mooi palette! De look die je hebt gemaakt is ook erg pretty!

 • Evelien 14/08/14 op 09:54

  Eindelijk heb je ‘m. Ik ga er dadelijk ook maar weer eens een look mee maken. Corrupt is bij mij overigens ook niet intens zwart.

 • Natiza 14/08/14 op 08:41

  Ooh wauw wat een mooi palette is dit!

 • Oum Feerozah 14/08/14 op 07:36

  Wieh, hier word ik dus warm van een mooi pallete<3

 • Manon 14/08/14 op 07:24

  Wat een mooie palette is dit <3