Lifestyle

Maak je eigen cadeaupapier

27 juli 2012

Vorig jaar maakte ik met Sinterklaas mijn eigen cadeaupapier voor de kleinere cadeautjes. Het is een leuke manier om cadeaus te personaliseren en als ze op een grote stapel liggen ziet iedereen meteen voor wie ze zijn. Afgelopen weekend deed ik dit weer voor de verjaardag van een vriendin, want we hadden een aantal kleine cadeautjes. Het is echt super simpel en ik weet zeker dat jij het ook kan! Hier is de DIY.

Ik vind het prettig om in InDesign te doen, maar ik denk dat het ook gewoon in Word of elke andere teksteditor kan. Als je maar zorgt dat de margins uitstaan, anders krijg je heel veel witte ruimte om je tekst heen als je het print. Als je dit in InDesign doet (of een ander bewerkprogramma) zorg dan dat je met een leeg bestand begint met de afmetingen van een A4 papier.

Begin met het typen van de naam en kies een kleur en lettertype. Type de naam nog een keer, nu in een andere kleur en een ander lettertype. En nog een keer, weer in een ander lettertype maar in de kleur die je als eerste hebt gebruikt. En nog een keer nu met de tweede kleur en een ander lettertype. Ik vind het mooi om een wat dikker lettertype te doen, dan een wat dunnere, dan weer een dikke en dan weer een dunne. Zorg ervoor dat het lettertype zo groot is dat de laatste naam op een nieuwe regel begint.

Als je InDesign gebruikt kun je de tekst nu makkelijk herhalen over het hele vel (alt+command+U of alt+control+U voor Windows). Als je een ander programma gebruikt kopieer dan de tekst en plak deze tot het hele vel is gevuld.

En dat was het! Print het papier en pak je cadeautje in. Als je meerdere cadeautjes hebt kun je natuurlijk dezelfde template gebruiken maar ik vind het leuk om voor ieder cadeau een ander papier te maken. Met andere kleuren en lettertypes.

Hier is het eindresultaat. Een beetje gekreukt want er zitten sieraden en haarspeldjes in.

Foto’s door mij.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Jennifer 31/07/12 op 00:15

  Super leuk idee!

 • Danielle 29/07/12 op 19:30

  Whaaaa dat is nog eens leuk! Topidee!

 • PSbyDila.com 28/07/12 op 16:58

  Leuk idee! Alleen jammer dat het vooral voor kleinere cadeaus geschikt is. Voor grotere cadeaus zou je ook basic cadeaupapier kunnen bedrukken met stempels oid, maakt het ook persoonlijker!

  • Shanti 31/07/12 op 12:26

   Dat is ook zeker een leuk idee!

 • Angel 28/07/12 op 06:01

  Wat een leuk idee! Stiekem gebruikte ik soms gewoon kaftpapier als cadeaupapier.

 • Ilse 27/07/12 op 23:53

  Dit is super leuk! Maar is gewoon A4 niet te dik om makkelijk in te kunnen pakken? Of juist niet, omdat het best stevig is en dus niet scheurt.. Hm, ik ga dit onthouden!

  • Shanti 28/07/12 op 10:08

   Dat valt wel mee. Bij rechte pakjes moet je gewoon even goed vouwen en bij pakjes zoals deze is het juist handig omdat het idd minder snel scheurt.

 • Lauradenkt 27/07/12 op 21:15

  Wat een superleuk idee 😀

 • marlyssa 27/07/12 op 09:54

  Wat een leuk idee! Maakt een cadeautje nog leuker, en inderdaad ideaal met sinterklaas/kerst