Lifestyle

Kerstkaarten versturen

10 december 2014

Kaarten versturen, ik ben er de afgelopen jaren ontzettend, maar dan ook écht ontzettend slecht in geweest. Er zijn jaren geweest dat ik zelfs met de feestdagen geen kaartje meer verstuurde. Zoals ik in een eerdere shoplog al vertelde ben ik sinds een paar maanden juist weer wat actiever met het versturen van kaartjes. Directe aanleiding hiervoor was een kaartje wat ik ineens van een vriendin in de brievenbus kreeg. Ik werd er ontzettend vrolijk van en toen deze vriendin even een dipje had besloot ik haar meteen een kaartje te sturen. En dat had effect, want ik toverde toch een glimlach op haar gezicht.

Dat was voor mij reden om te besluiten om weer wat vaker kaarten te gaan sturen. Met verjaardagen, maar ook zomaar tussendoor. In onze steeds verder digitaliserende wereld is het zo leuk om ineens weer even échte post te ontvangen, om het idee te hebben dat er iemand aan je gedacht heeft. Maar eerlijk is eerlijk: ik ben op sommige gebieden een ontzettend chaoot en een kaartje ligt ooit twee weken op mijn bureau voor ik hem eindelijk op de post doe. Voor een zomaar-kaartje misschien niet zo’n ramp maar voor verjaardags- of kerstkaarten toch iets lastiger.

Maar gelukkig leven wij in een steeds verder digitaliserende wereld en is er een oplossing voor: Greetz. Ik had mijn moeder en vriendinnen er al enkele malen gebruik van zien maken en toen ik na de vakantie steeds mijn oma misliep besloot ik haar via Greetz een kaart te sturen, om haar te bedanken voor het lenen van de navigatie. Ik kon de kaart volledig customizen én kiezen wanneer hij verstuurd moest worden. Ideaal dus. En qua kosten kwam ik niet duurder uit dan wanneer ik een kaart in de winkel zou kopen.

kerstkaarten

Ik heb eerder al een aantal kerstkaarten gekocht en deze ga ik versturen, maar dit zijn er niet genoeg. Daarom heb ik besloten om de mensen in mijn directe (geografische) omgeving een kaart te sturen (kan ik hem altijd nog in de bus gooien als hij blijft liggen..) en de mensen die wat verder weg wonen een kaart te sturen via Greetz. De kerstkaartencollectie van Greetz is dit jaar lekker uitgebreid, zo zag ik al kaarten van Blond Amsterdam (perfect voor vriendinnen), met winterlandschappen (perfect voor mijn vader) en mooie quotes (die weer helemaal passen bij mijn zusje) voorbij komen en ik kan er ook nog altijd voor kiezen een eigen kaart te ontwerpen, doormiddel van het. Teksten schrijven en versturen maar. Ideaal, want zo weet ik zeker dat iedereen dit jaar vóór de feestdagen een kaart heeft ontvangen. Iedereen zijn eigen gepersonaliseerde kaart en iedereen blij.

Vraag: Verstuur jij ook kerstkaarten? En doe je dit op de hand of maak je hierbij ook gebruik van de service van bijvoorbeeld Greetz?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Caro 17/12/14 op 08:24

  Ik heb nog ontzettend veel kerstkaarten van de voorgaande jaren over dus die worden dit jaar eens opgestuurd:)

 • Justine 13/12/14 op 14:01

  Jaaa, ik ga dit jaar ook weer kaarten versturen. Doe het sinds halverwege de middelbare school. Zo leuk! Jammer dat het steeds minder word, die digitale kaarten vind ik maar suf. Die open je en kun je gelijk verwijderen. Kerstkaarten kun je nog leuk ophangen ,super sfeervol.

 • Anne - Gowk- 11/12/14 op 20:03

  ik ben zelf meer een brieven dan een kaart stuurder, kan altijd te weinig op naar mijn mening haha

 • De Dotties 11/12/14 op 14:00

  Zelf sturen wij af en toe nog een kaartje, maar niet zo vaak. Wel stuur ik vaak van die grappige e-cards via mail, facebook of sms.