Lifestyle

Kaarten bestellen via Kaartwereld.nl

17 april 2015
Kaarten bestellen bij Kaartwereld.nl

In juni gaat een goede vriendin van mij trouwen. Ontzettend leuk en spannend, want ze is de eerste van mijn vrienden en vriendinnen die gaat trouwen! Uiteraard komt er ook een vrijgezellenfeest, dat zal volgend weekend plaats vinden. Samen met twee andere vriendinnen heb ik een ontzettend leuk weekend gepland. We gaan diverse leuke dingen doen, maar daar ga ik nu natuurlijk nog niets over zeggen. Want behalve de datum (dat krijg je met iemand met onregelmatige werkdiensten) is alles nog een verrassing voor de bride-to-be! Net als bij een bruiloft horen bij een vrijgezellenfeest ook uitnodigingen. Omdat dit toch wel een bijzondere gelegenheid is wilden we de uitnodigingen graag per post versturen, dus het aanbod van Kaartwereld.nl om hun diensten uit te testen kwam als geroepen. Na wat inspiratie opgedaan te hebben sloeg ik aan het ontwerpen en een dag na de bestelling vielen de eerste kaarten al op deurmatten.

Kaarten bestellen bij Kaartwereld.nl

De website van Kaartwereld heeft een grote database met kaarten voor alle gelegenheden, maar ik koos voor een kaart met eigen ontwerp, welke ik maakte met behulp van Photoshop. Ik had uiteindelijk 3 verschillende bestanden: de voorkant, linkerbinnenkant en de rechterbinnenkant, welke ik via de online editor gemakkelijk kon uploaden en plaatsen. Ik zag meteen hoe het eruit kwam te zien, erg handig dus. Ik voegde alleen jpg-bestanden toe, maar eventueel kun je ook nog zelf teksten toevoegen.

Het bestellen gaat daarna super makkelijk: je voert de verschillende adressen in en naar ieder adres wordt een kaart verstuurd. Dat invoeren van de adressen kan ook via een Excel-sjabloon, super makkelijk dus. Wat ook handig is: de bride-to-be kreeg een iets andere variant, omdat ze opgehaald wordt en dit kan gewoon in dezelfde bestelling. Als je je bestelling voor 19:00 uur ‘s avonds plaatst, wordt de bestelling de volgende dag bezorgd. Dit is natuurlijk afhankelijk van de postbezorgmomenten in een wijk, maar twee dagen na de bestelbevestiging had iedereen de kaart in huis.

Kaarten bestellen bij Kaartwereld.nl

De kaart is lekker stevig, en blijft goed staan. Ook een liggende kaart blijft goed staan. De achterkant van de kaart kun je niet zelf opmaken, hierop staat het logo van Kaartwereld en het bezorgadres (wat ik even heb geblurd). De kaart werd bezorgd in een mooie envelop, met daarin een adresvenster.

We hebben alleen maar enthousiaste reacties op de kaart ontvangen en door hem per post, in plaats van digitaal te versturen, heeft iedereen straks een leuke tastbare herinnering aan het vrijgezellenfeest.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Lisa 17/04/15 op 17:35

  Wat een mooi kaartje zeg! Ik vind post zo leuk.

 • Bente 17/04/15 op 14:29

  Wat een super leuk kaartje heb je er van gemaakt! Heel erg leuk 🙂

  En heel veel plezier natuurlijk volgende week!

 • Dina 17/04/15 op 10:54

  Wat is het kaartje mooi geworden! En inderdaad, veel leuker dan een digitale uitnodiging!

 • Manon 17/04/15 op 07:00

  Wat een geweldig leuk kaartje!