Gadgets

Favorieten iPhone apps: Reizen

13 september 2012
Benzine-Jip

Nadat ik het gehad heb over mijn favoriete iPhone games en fotografie apps is het nu tijd voor mijn favoriete reis apps. Mijn vriend woont niet in dezelfde stad als mij en ook mijn vader woont 1,5 uur rijden bij mij vandaan dus ik reis veel met de trein, bus en auto. Dit zijn mijn favoriete apps hiervoor.

Maps
Kaarten
Waarschijnlijk de app die ik het aller aller meest gebruik. Geweldig voor als je ergens bent waar je de weg niet kent, of zelfs als je in je eigen stad op zoek bent naar een specifieke winkel. Het staat standaard op je iPhone. Apple heeft onlangs iOs 6.0 aangekondigd en in deze versie krijgt de kaarten app een make-over (de samenwerking met Google Maps stops). Hopelijk zal de nieuwe app net zo goed werken.

Trein
Trein
De enige betaalde app die ik heb (79 cent). Toen ik ongeveer vier jaar geleden mijn eerste iPhone kreeg bestond er nog geen NS app. En toen ze er wel een maakten was hij niet erg goed. De Trein app wist mij dan e vertellen dat ik vertraging had terwijl de NS app nog van niks wist. Volgens velen is de NS app inmiddels flink verbeterd maar ik ben hartstikke tevreden met de Trein app dus heb het nooit meer geprobeerd. Je kunt verschillende reizen plannen en als je trein vertraagd is of van spoor veranderd is zal de app je dit vertellen. Ook kun je de kosten van je reis zien. Als ik de bus pak gebruik ik overigens de mobiele website, want die 9292 app is ook al zo’n rot app (hij herkent adressen of bushaltes heel vaak niet).

Benzine-Jip
Benzine-Jip
Nu de benzine prijzen zo hoog zijn is deze app heel populair geworden. Je geeft hem de eerste keer wat informatie (welke brandstof, hoeveel liter etc.) en dan vertelt hij jou welke benzine stations het goedkoopste zijn. Je kunt je huidige locatie gebruiken om in de buurt te zoeken of zelf op een stad zoeken. De stipjes zijn benzinestations en de kleur geeft je voordeel aan. Je kunt het resultaat ook als een lijst weergeven. Dan zie je precies hoeveel voordeel je waar hebt en hoeveel kilometer dit station bij je vandaan is en of het dus de moeite is of niet.

Flitsmeiser
Flitsmeister
Dit is echt een geweldige app voor iedereen die met de auto reist. Activeer de app en krijg een melding bij iedere flitspaal die je nadert. Hij vertelt je ook wat de snelheidslimiet is en als er een mobiele flitser staat of traject controle is wordt dit ook gemeld. Je krijgt iedere keer een pieptoon te horen, ook als je iPhone vergrendeld is. Als je thuis bent of een tijd op dezelfde locatie schakelt de app zich automatisch uit. Je kunt hem ook gebruiken voor files maar ik gebruik daar liever onderstaande app voor.

ANWB Verkeer
ANWB Verkeer
Deze app gebruik ik om te zien hoe de situatie op de weg is. Hij heeft een aantal handige functies. Je kunt een overzicht zien met alle files en werkzaamheden op dat moment. Of aangeven waar je naar toe gaat en zien welke files of wegwerkzaamheden je tegen komt. Er is ook een kaart waar de files op aangegeven staan en mobiele flitsers kun je ook in de app zien (maar lang niet allemaal en alleen mobiele dus vandaar dat ik Flitsmeister gebruik). Ook kun je vanuit de app de ANWB Wegenwacht bellen bij pech.

Vraag: What are your favorite iPhone apps for travelling? / Wat zijn jouw favoriete reis apps?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Dhini 13/09/12 op 21:11

  dat is handig apps

 • Nina 13/09/12 op 15:14

  Erg handig hoor!

 • PSbyDila.com 13/09/12 op 11:44

  Handige apps! Ik gebruik zelf het meest de kaart, 9292ov, NS en Connexxion. de laatste 2 laten ook up to date info zien over vertragingen ed! Vooral heeel blij met de Connexxion app, laat namelijk ook zien als een bus te vroeg vertrekt.

  • Shanti 13/09/12 op 12:51

   Ooh dat is echt super handig! Hier rijden vooral bussen van Hermes en die heeft volgens mij niet zo’n app, zal eens zoeken. Want met name als we op zaterdag de laatste bus naar het centrum willen hebben gaan we er standaard 10 minuten te vroeg staan.. laatst was hij maar liefst 8 minuten te vroeg, fijn als dat de laatste bus is!