Gadgets

Favorieten iPhone apps: Fotografie

31 augustus 2012
incredibooth

Ik heb een tijdje terug al wat verteld over mijn favorieten iPhone games . Vandaag wil ik een aantal van mijn favoriete fotografie apps met jullie delen. Ik heb voor geen enkele app betaald, dus je zou in de App Store een gratis versie moeten kunnen vinden.

powercam Powercam

De eerste is Powercam. Deze app maakt gebruik van de camera van je iPhone (achter en voor) maar je kunt allerlei leuke effecten toevoegen voor je je foto maakt zoals een filter, spiegel of gedraaid effect.

timercam Timercam

Soms is het lastig om een foto te maken van jou en meerdere personen want je kunt de knop niet vinden, of wanneer je dat wel doet is er soms bewegingsonscherpte. Timercam is een soort zelfontspanner. Als je de knop indrukt begint hij af te tellen (met geluid, dus dan weet je ook wanneer de foto gemaakt wordt) en als je de camera in een andere positie houdt focust Timercam opnieuw. Je kunt zowel de voor als achter camera gebruiken. Vergeet niet om op opslaan te drukken nadat je de foto hebt gemaakt anders wordt hij niet op je iPhone opgeslagen.

incredibooth IncrediBooth

Ik denk dat iedereen de leuke fotohuisjes wel kent op feestjes of stations. IncrediBooth is een gave app die vier verschillende effecten heeft. Hij maakt vier foto’s na elkaar en plaats deze in een strip. Je kunt ook iedere foto apart opslaan als je wilt.

colormanager Colormanager

Ken je die foto’s waarbij alles zwart-wit is behalve een gekleurd detail (zoals rode lippen of een gekleurd jasje)? Met deze app maak je snel en makkelijk zo’n soort foto.

InstaCollage InstaCollage

Een van mijn favoriete apps om collages te maken is InstaCollage. Je kunt verschillende standaard collages kiezen of juist een wat meer aparte collage. Je kunt kiezen uit veel verschillende frames en ook de dikte van het frame wijzigen. Daarnaast kun je je foto’s een effect meegeven of ze ronde hoeken geven. Ook kun je de foto’s bewerken (contrast, bijsnijden etc.) Als je klaar bent kun je je collage opslaan, e-mailen of delen via Instagram, Twitter, Facebook etc.

Vraag: What is your favorite photography app? / Wat is jouw favoriete fotografie app?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Suus 03/09/12 op 17:49

  Leuke app’s!

 • Jennifer 02/09/12 op 01:17

  Oehh die laatste kende ik nog niet, ik ga m eens uitproberen!

 • Liset 31/08/12 op 23:32

  Dit is zo handig! Bedankt voor de tips 🙂

 • Dhini 31/08/12 op 22:50

  Handig artikel. Leuke tips alleen jammer heb ik nog geen iPhone 🙁

 • marlyssa 31/08/12 op 17:50

  Wat een leuke app’s! Deze ken ik allemaal nog niet. PicStitch gebruik ik echt super veel, dat lijkt denk ik een beetje op InstaCollage.

  • Shanti 31/08/12 op 17:56

   Ja je hebt heel veel van dat soort apps..ik gebruikte eerst altijd frametastic maar InstaCollage heeft net iets meer opties 😉

 • Evelien 31/08/12 op 15:21

  Ik mis Instagram 😉

  • Shanti 31/08/12 op 17:55

   Haha ja maar dat vind ik meer een “social” app. die komt binnenkort dus voorbij 😉

 • Danielle 31/08/12 op 15:21

  He, die Colormanager vind ik gaaf! Die ga ik downloaden! 😀

 • Bodine 31/08/12 op 11:01

  Mijn favoriete app voor foto’s is naast Instagram absoluut VSCOcam! Daarmee kun je je foto’s heel mooi bewerken.

  • Shanti 31/08/12 op 17:55

   Die ga ik eens proberen dan, zie hem op Instagram (bij jou geloof ik) ook vaak voorbij komen.