Lifestyle

Vecht tegen die herfstdip

8 november 2012

Het wordt kouder, de dagen worden korter en als je ‘s ochtends wakker wordt is het nog donker. Je kleedt je aan, gaat naar je werk of naar school en als je thuis komt is het alweer donker. Na het verzetten van de klok lijken veel mensen gevoeliger te zijn voor de herfstdip. De oorzaak hiervan is dat je lichaam zo snel moet schakelen tusen de seizoenen en het uit zich op verschillende manieren. Sommige mensen zijn chagerijniger, andere erg moe en weer andere kunnen dat “hmmm” gevoel niet van zich af schudden.
Ik heb zelf altijd veel problemen met het begin van de herfst en de donkerdere dagen. Ik heb dagen dat ik supermoe ben maar ook dagen dat ik chagerijnig ben of constant een “hmm” gevoel heb. In de loop der jaren heb ik er wel redelijk mee om leren gaan en daarom hierbij een aantal tips.

– Probeer zoveel mogelijk buiten te zijn. Ga te voet naar de supermarkt, loop in je pauze een blokje om en ga wandelen als de zon schijnt. Geniet van die momenten en probeer het mooie van herfst te zien. Als de lucht blauw is en de zon schijnt is de natuur echt prachtig dus doe er je voordeel mee.

– Zet je wekker wat eerder. Ik woon superdicht bij school dus zet mijn wekker drie kwartier van te voren. Maar in de herfst zet ik hem wat eerder zodat ik een keer kan snoozen en rustig wakker kan worden. En eventueel kan genieten van een warme douche.

– Houd je huis of kamer netjes en schoon. Als mijn huis rommelig is is het ook in mijn hoofd rommeliger en dat kan ik er niet bij hebben als ik me niet zo goed voel.

– Eet gezond: het helpt je lichaam om zich beter te voelen en het is leuk om eens iets anders te eten. En om te proberen iedere dag weer wat anders, lekkers en gezonds te eten. Daarnaast geeft het je veel meer energie en is het ook goed voor je huid. Maar vergeet ook niet af en toe te genieten van je guilty pleasures.

– Verwen jezelf ‘s avonds. Doe wat mooie kaarsjes aan, trek iets comfortabels aan, kijk je favoriete serie met een kop hete thee en doe een gezichtsmasker op terwijl je je nagels mooi lakt. Of neem een warme douche en smeer jezelf daarna in met de meest dikke bodybotter die je kunt vinden.

Vraag: What do you do to fight that fall dip? / Wat doe jij tegen je herfstdip?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Dhini 09/11/12 op 22:52

    Ik wil iedere dag buiten wandelen/fietsen. Het is koud maar toch lekker daarna

  • Lauradenkt 08/11/12 op 23:12

    Buiten zijn helpt inderdaad 🙂

  • Lin 08/11/12 op 18:34

    Ik vind buiten wandelen met de hond tegenwoordig ook echt heel lekker! Paddestoelen kijken, kijken naar hoe debiel de hond weer rond rent… Ja, naar buiten doet mij erg veel goed!