Interior

Raamdecoratie

12 maart 2015

Als ik later dit jaar ga samenwonen, ga ik van een klein studio-appartement naar een écht “grote mensen”huis. Een huis met naar alle waarschijnlijkheid drie verdiepingen. Van 40 vierkante meter naar heel veel vierkante meter. In mijn hoofd heb ik al allerlei lijstjes gemaakt met dingen die ik ga kopen als ik er de ruimte voor heb. Keukenapparatuur die ik nu gewoon niet kwijt kan, een mooie plek voor mijn make-up et cetera. Maar voor het zover is moeten natuurlijk eerst de noodzakelijke dingen aangeschaft worden. Een grote eettafel met mooie stoelen, een grotere bank. Een tvkast, dressoir en salontafel. Dat soort dingen.

Daarnaast moeten er ook raamdecoratie en gordijnen worden aangeschaft. En dat is toch wel lastig. Wat vinden we beide mooi? En is het wel praktisch? En wat is het duur! Qua gordijnen zitten we totaal nog niet op een lijn (vriendlief vindt gordijnen met “haakjes” en rails prima, ik vind dat al snel ouderwets ogen), qua raamdecoratie zijn we het gelukkig al iets meer met elkaar eens. Dan komt alleen weer het volgende punt: wat voor raamdecoratie moet er voor een dakraam? Een ding is zeker: het moet verduisterend zijn, want ik wil de ruimte waarschijnlijk als studio gaan gebruiken.


Zoiets als dit lijkt mij prima, simpel en niet teveel poespas maar het doet wel wat het doen moet. En trouwens: hoe leuk zijn die “plankjes” in de muur eronder? Dan denk je dus te weten wat je ongeveer wilt, zijn er nog steeds duizend-en-een verschillende opties. En zie dan maar eens te kiezen.. Bij Velux maken ze de keuze iets makkelijker voor je. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende soorten raamdecoratie en per soort staan duidelijk de voordelen aangegeven. Vervolgens krijg je duidelijke en overzichtelijke informatie, en zo wordt de keuze snel een stuk makkelijker en vooral duidelijker. Want als ik ergens geld aan uitgeef wil ik weten wat ik kan verwachten.

Vraag: wat voor raamdecoratie gebruiken jullie voor schuine ramen?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk