Interieur

Kleuraccenten in mijn huis

30 januari 2013

Kleur accenten. Niets nieuws, want ik heb het er al vaker over gehad. Als je het mij vraagt is een kleur accent dé manier om je kamer kleur en persoonlijkheid te geven. Color accents. Al mijn meubelen zijn wit en/of zilver/grijs. De muren zijn ook wit en een muur heeft een mooi grijs/zilver behang. Toen ik naar dit appartement verhuisde gebruikte ik roze als een kleur accent. Maar na een maand of zes liep ik met mijn moeder in de Ikea en zag ik een prachtig kussen. Geel met oranje en roze strepen. Perfect voor op de bank. Vanaf dat moment verving ik de roze accenten langzaam voor gele. Het enige roze wat ik nu nog heb zijn twee licht roze bakken in de onderste vakken van mijn Expedit kast en het lichtroze tafeltje naast de bank. Maar behalve die paar roze dingen (die prima met het geel gaan) is het kleur accent in mijn kamer toch echt geel. Deze week gebeurde er echter iets soort gelijks als in de Ikea zo’n 20 maanden geleden. Alleen dit keer was het online. Ik werd verliefd op een prachtige kussenhoes van H&M Home. Rood, gebreid en gewoon geweldig. In no time lag hij in mijn online mandje, samen met een simpele rode langwerpige hoes voor het kussen op mijn bank en een rode glitter tafelloper (zoals ik nu in het zilver heb). Ik weet nog niet zeker of ik het kleur accent ga veranderen, want is rood niet wat gewoontjes? Maar die kussen zijn zó mooi en zullen er prachtig uitzien op mijn bed.. Als het goed is komen de items eind deze week bezig en dan zal ik het zien.

Omdat ik niet echt goede foto’s heb van de gele accenten in mijn kamer besloot ik die te maken en zo kan ik ze meteen delen en jullie een klein kijkje in mijn huis geven.

Yellow color accents

Het leuke van het gebruiken van kleur accenten is dat je door een paar dingen te veranderen meteen je hele kamer een andere uitstraling en ander gevoel kunt geven. Als ik voor rood ga ga ik de drie kussenhoezen vervangen, het zand in de twee kaarsen houdertjes (slechts € 0,79 bij de Action! Hebben ze in diverse kleuren dus hopelijk ook rood), de gele fles en de nepbloemen in mijn boekenkast. De piramide (die ik in Egypte kocht) en de gele kaarsenhouders mer rode bloemen (uit China) blijven. Want de piramide is meer geel-beige en in de houders zit ook rood. En ik heb er gewoon speciale herinneringen aan en ook dat geeft een kamer uistraling als je het mij vraagt. Op mijn bed heb ik drie kussen (die je niet ziet op de foto’s). Twee met de slopen van mijn beddengoed en een met een beige sloop. Waarschijnlijk ga ik de beige vervangen door een rode, net als mijn hoeslaken. Omdat ik nog een reserve beige sloop en hoeslaken heb ga ik deze denk ik rood verven. Veel goedkoper dan nieuwe kopen. Ik twijfel nog of ik de zilveren tafelloper houdt (daar staan de kaarsen en de cactus op) of hem ga vervangen voor de rode die ik besteld heb. Ik moet denk ik even kijken of de rode niet te druk is. Misschien ga ik ze wel afwisselen.

Natuurlijk bewaar ik alle gele items (ook de roze heb ik bewaard), dus als ik wil kan ik het weer terug veranderen of afwisselen tussen rood en geel.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • marlyssa 06/02/13 op 19:00

  Wat heb je een leuk huis! Leuk kleuraccent en rood is niet heel gewoontjes toch? Kan je ook heel leuk maken, maar het geel is wel weer heel leuk voor de lente die eraan komt!

 • Joyce 31/01/13 op 16:36

  Looks great! My mum also always works with color accents.

 • Veronica 31/01/13 op 10:20

  Mooi die kleuren. Wij zijn nu aan het kijken welke kleuren we willen toepassen in onze woonkamer straks. Ik denk dat ik het ook gaaf vind om regelmatig te wisselen maar dat is tegelijkertijd ook wel weer een hele investering. Laatst zei ik nog dat ik geel wilde dus misschien wordt dat het ook wel. Nu ik jouw foto’s zie bevestigd het wel dat het een mooie kleur is!

  • Shanti 31/01/13 op 20:57

   Geel is inderdaad een erg leuke kleur, ik ben er dan ook eigenlijk nog niet op uit gekeken maar vind die gebreide kussen zo mooi haha.

   Soms wel lastig te vinden. Vooral rond pasen hebben ze veel gele dingen, zoals bijvoorbeeld kaarsen e.d. (ik heb ook nog stompkaarsen op een plateau waaronder gele maar zie nu dat ik die foto ben vergeten toe te voegen aan de collage). Maar dat maakt het gele ook wel weer uniek. En als je zelf handig bent met een naaimachine kun je heel goedkoop hoezen maken in iedere kleur die je maar wilt 🙂

 • Sas 31/01/13 op 08:32

  Ziet er erg leuk uit! Ik combineer ook altijd met kleuren. Onze woonkamer is wit/rood dus staan er ook zulke items in die erbij passen 🙂