Interieur

Project Keuken – 1

11 september 2013
Project Kitchen

Er is een project waar ik al een tijdje over na loop te denken. Zo’n project dat ik deze zomer aan hadden willen pakken, maar waar het niet van kwam. Waar ik het over heb? Zoals je door de titel waarschijnlijk al raadde: over mijn keuken. Ik heb een huur studio-appartement en een aantal dingen in mijn keuken storen mij. Nu is het een huurhuis, dus ga ik niet van alles aanpassen wat je niet mee kan nemen. Maar sommige dingen storen mij steeds meer. Dus nam ik contact op met de woningbouw om eens te vragen wat ik allemaal aan mocht passen. En zolang ik mijn keukenkastjes niet knalroze of iets dergelijks schilder ben ik er best vrij in. Knalroze mocht ik ze trouwens ook schilderen, maar dan zou ik ze weer licht moeten schilderen als ik hier weg ga. Maar voor ik het ga hebben over de dingen die ik wil veranderen ga ik jullie eerst even mijn keuken laten zien.

Project Kitchen

Dit is wat je ziet als je in de deuropening staat: mijn aanrecht, kookplaat, combi-magnetron, wasmand met schone was die ik nog moet strijken en mijn handdoeken (van H&M Home). De stickers op de muur komen trouwens van Xenos.

Project Kitchen

Als je naar de andere kant kijkt zie je mijn wasmachine, waszak (van H&M Home), een plank, ladekast (die ik al had toen ik nog thuis woonde) en mijn koelkast. Op de plank (die ook uit mijn oude slaapkamer komt) staan potten (van Action) met pasta en rijst erin, een theedoos (van Xenos) en wat decoratie. Oh, en je ziet ook de prullenbak er tussen uit piepen, haha.

Project Kitchen

Als je aan de andere kant van de keuken gaat staan zie je de rest van mijn aanrecht met mijn waterkoker en zeepcombinatie van Rituals (waar ik dol op ben). Op de muur naast de deur zit een stuk schoolbordsticker, waar ik regelmatig een nieuwe quote op zet.

Project Kitchen

Op de ladekast staat fruit (momenteel alleen appels, de rest ligt in de koelkast), wat foto’s, een vijzel, peper en zout, servetjes en decoratie. Op mijn koelkast staat een neppe plant (ik heb geen direct daglicht in de keuken, dus gewone plantjes overleven het niet) en een etagère waar ik extra kaarsen op bewaar. De hangende lekkernijen zijn van Intratuin, de cupcakes met foto erin van Xenos en de servethouder en het schilderij van Jet Versteeghe (ik heb ook nog twee maten potten uit deze serie die momenteel in de kast staan met rijstwafels en koekjes erin). De rest van de decoraties op de kast zijn allemaal cadeautjes, net als de fruitschaal. Op mijn koelkast zie je het boodschappenlijstje die ik eerder dit jaar bij Primark kocht. Voor op de koelkast hangen wat herinneringen van reizen en de schorten zijn van Hema en Blond Amsterdam.

Zoals je kan zien zijn de deurtjes van de kastjes en lades en de tegeltjes op de muur een geel-achtige kleur. Zo’n kleur die je wel eens in huizen met witte muren ziet waar jarenlang binnen gerookt is. Ugh. Daarnaast zijn de handvaten op de kastjes niet moeders mooiste: ze zien er nogal goedkoop uit en hebben ook flink wat plekken waar ze niet eens zilver meer zijn (dat was drie jaar geleden ook al zo). Omdat het enige natuurlijke licht dat in mijn keuken valt uit de woonkamer komt lijkt alles ook nog geler dan het is. Op de foto hieronder kun je de juiste kleur zien. En dan zie je meteen dat die handvaten niet zo je-van-het zijn.

Project Kitchen

Dus, wat wil ik dan gaan veranderen? Nou ik ga beginnen met de handvaten. Deze zijn super snel en makkelijk te vervangen en dit is relatief goedkoop. Ik denk dat andere handvaten al een heel verschil kan maken. Natuurlijk bewaar ik de oude, zodat ik deze er weer op kan zetten als ik hier ooit weg ga (het is een vrij standaard maat dus wie weet kan ik de nieuwe in de toekomst ooit nog gebruiken).

Dan wil ik de kastjes schilderen. Hier denk ik al een tijdje over na en ik ga ze wit verven. In dezelfde kleur als de deuren en deurposten. Ik denk dat dit de gehele keuken al een frissere uitstraling geeft. Ik ga trouwens alleen de buitenkant verven, de binnenkant zie je toch niet en dit scheelt tijd en geld.

Als ik aan het einde van het jaar nog wat geld over heb wil ik de tegeltjes ook wit verven. Tegelverf is in verhouding best duur, dus hier twijfel ik nog een beetje over. Ik denk dat ik eerst maar eens kijk hoe mijn keuken eruit ziet als de handvaten vervangen en de kastjes geschilderd zijn. Ik heb er trouwens ook een tijdje over gedacht om de zijmuur, zeg maar waar de ladekast staat, ook wit te verven. Maar de muren van mijn woon/slaapkamer zijn ook al wit en ik vind een beetje afwisseling ook wel leuk.
Somewhere at the end of the year, if I have some extra money I want to paint the tiles white as well. Tile-paint is pretty expensive so I’m not sure yet if I am going to do this. I guess I will see first what my kitchen will look like with the cabinets painted and new knobs. I’ve also taught about painting the back while white, but I like the pop of color since the walls in my living/bedroom are white as well.

Dus het eerste projectje: nieuwe handvaten vinden en deze vervangen. En natuurlijk houd ik jullie op de hoogte van de veranderingen!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Veronica 11/09/13 op 17:23

    Haha je keuken ziet er herkenbaar uit, ik had die stickers ook op mijn tegeltjes zitten in mijn huurhuisje. Ik heb zelf nooit iets aan de keuken gedaan omdat mijn keuken niet in het zicht zat en ik het dus zonde van mijn geld vond. Maar kan me wel voorstellen dat je er iets leukers van wilt maken.

    • Shanti 11/09/13 op 17:33

      Precies dat had ik dus ook! Daarom had ik eerst zo iets van nou paar leuke stickertjes op de tegels en dan komt het wel goed. Maar ik zit hier al bijna drie jaar en gezien ik nog vier jaar studeer zal ik hier ook nog wel even zitten , want zit nu tien minuten fietsen van school af. Daarom toch maar eens langzaam wat van dat soort dingetjes aan gaan pakken.