Interieur

Simpele DIY Kerstdecoraties

14 december 2012
Easy DIY Christmas Decorations: Vase

Ik vind het heerlijk om rond deze tijd van het jaar mijn huis extra gezellig en kerstachtig te maken. En ik ben ook dol op het hergebruiken van oude dingen. Waarom zou je iets weg gooien als het nog steeds goed is? Toen ik twee jaar geleden op mezelf ging wonen verhuisde ik net voor kerst. Daarom kocht ik een klein boompje en wat ballen bij de bouwmarkt waar ik ook mijn vloer kocht. Vorig jaar kocht ik mijn eigen grote kerstboom en ook nieuwe versieringen. De grote ballen zijn namelijk super plastic en de kleine decoraties waren de verkeerde kleur. Maar ik kon ze natuurlijk nog wel gebruiken voor andere delen van mijn huis. Het vaasidee gebruikte ik vorig jaar ook al, maar dan een wat kleinere vaas en de badkamer decoratie is een nieuw idee.

Kijken jullie mee naar deze twee ontzettend simpele, maar leuke DIY’s voor kerstdecoraties?

Easy DIY Christmas Decorations: Vase

Wat heb je nodig
– Een grote vaas
– Ongeveer zes grote ballen
– Een aantal kleinere decoraties (ik heb er 10-15 gebruikt)

Easy DIY Christmas Decorations: Vase
Begin door wat kleine decoraties op de bodem van de vaas te leggen. Leg er een aantal ballen op en vul de lege ruimtes op. Doe er nog nu wat grote ballen bij en vul de lege ruimtes weer op. Herhaal dit tot je vaas vol zit. Je kunt wat spelen met de plek van de decoraties tot je tevreden bent.

Toen ik klaar was had ik nog negen ballen over dus ik besloot hiermee een decoratie voor in de badkamer te maken.

Easy DIY Christmas ideas

Wat heb je nodig
– Touw
– Negen grote ballen

Leg de ballen naast elkaar (ik heb ze om en om gelegd) en doe het touw erdoorheen. Zorg ervoor dat er voor en na iedere bal een knoop zit zodat de ballen op hun plek blijven. Als alle ballen vast zitten kun je gaan spelen. Doe de ballen onder of boven elkaar door. Draai ze om elkaar heen etc. tot je tevreden bent met hoe je decoratie eruit ziet. Knoop de uiteinde van het touw strak aan elkaar en hang je decoratie op. Nu kun je het touw kort af knippen. Om het nog wat extra te versieren heb ik bij de Kruidvat twee paarse slingers gekocht (de kleur van mijn badkamer) en die om de buizen gewikkeld.

En voila, twee super simpele en snelle kerstdecoraties.
And here you have it, two super easy and fast DIY Christmas decoration ideas.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Miranda 25/10/13 op 10:29

  Weet je nog waar je die roze/paarse kerstdeco/ballen vandaan had? Gr.Miranda

  • Shanti 25/10/13 op 18:57

   Die heb ik drie jaar geleden bij een bouwmarkt gekocht, ik geloof dat het de Praxis was. Kwaliteit is niet super, maar zo voor in een vaas oid. prima 🙂

 • Jennifer 27/12/12 op 22:20

  Ik vind kerstballen in zo’n vaas er altijd zo leuk uitzien!

 • Danielle 16/12/12 op 17:12

  Wat een leuke ideeën! 😀

 • Nieke 14/12/12 op 21:32

  Dit doet mijn moeder ook erg jaar, staat super leuk! 😀