Food

Snack favoriet: Popcorn

27 augustus 2012

Meestal als ik snack zijn dit gezonde snacks (fruit, groente etc.). Natuurlijk eet ik ook wel eens ongezonde snacks (chocolade.. als het weer die tijd van de maand is) en een van mijn favoriete “ongezonde” snacks is popcorn. Als ik ‘s avonds een film of tv serie kijk is het de perfecte snack. En wist je dat het helemaal niet zó ongezond is?

Onderzoekers van de Universiteit van Scranton hebben ontdekt dat popcorn veel antioxidanten bevat, polyfenolen om precies te zien. Polyfenolen kunnen je lichaam beschermen tegen hartziektes, kanker en diverse andere ziektes. De concentratie in popcorn is zelfs hoger dan in de meeste soorten fruit. En weet je wat het meest gezonde aan popcorn is? Dat vervelende velletje wat vaak tussen je tanden gaat zitten. Het zit vol met polyfenolen en vezels.

Maar als popcorn zo gezond is waarom denken veel mensen dan dat het ongezond is? Nou dat heeft alles te maken met de manier waarop je het klaar maakt. De meeste mensen maken het klaar in veel boter of olie (of ze kopen in de winkel kant-en-klare of magnetron popcorn). De grote hoeveelheid zout, boter of karamel waar mensen het mee eten. Dat maakt het ongezond en soms zelfs een ware caloriebom. Mijn favoriete manier van popcorn bereiden is om de maiskorels te kopen, deze in een pan die redelijk warm is te doen (zonder olie, dus houd die pan in beweging!) en ze te latten poppen. Nu een heel klein beetje zout erbij. En voila, mijn favoriete snack.

Foto van Flickr.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Dhini 28/08/12 op 20:43

  Af en toe eet ik ook chips als snack. Pop corn vind ik ook lekker alleen niet te veel 😉

 • marlyssa 27/08/12 op 23:06

  Ja zo lekker popcorn! Alleen ik stik er altijd in haha Het lijkt met trouwens helemaal niet lekker met boter of karamel.

 • Flo 27/08/12 op 21:44

  Mmm ik hou van popcorn! Heerlijke snack!

 • Ilse 27/08/12 op 20:08

  Ik vind popcorn zó lekker! Maar op de een of andere manier lukt het me niet om het zelf te maken, ik schud nooit genoeg ofzo waardoor de hele pan aanfikt haha.

  • Shanti 27/08/12 op 21:26

   Ja je moet ze echt goed in beweging houden anders gaat het mis! Je hebt wel van die speciale popcorn apparaten die doen et alleen met lucht ofzo.. misschien dat ik die wel ooit ga testen haha. Is wel makkelijk 😉