Avondeten Recipes

Zoete aardappel friet uit de oven

2 augustus 2015

Zoete aardappels.. ik ben er dól op en kook er dan ook graag mee. Stamppotjes, soep, gekookt of gebakken: ik vind het allemaal heerlijk. Maar tot voor kort was er een variant die ik nog nooit gemaakt had: zoete aardappel friet. Waarom? Geen idee. Tijd dus om daar verandering in te brengen. Het is eigenlijk super simpel en erg lekker. Ik speurde het internet af en koos uiteindelijk voor een kruidencombinatie die ik tegen kwam op Uit Pauline’s Keuken. Super lekker, ik houd echt van komijn. Maar inmiddels heb ik ze ook gemaakt met alleen wat zout en oregano, of Italiaanse kruiden en ook dat is heerlijk.

zoeteaardappelfriet-0542

Zoete aardappel friet

Per persoon
1 zoete aardappel
1tl paprikapoeder
1tl komijn

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in repen van ongeveer een halve centimeter dik. Ik liet de schil er zoals altijd gewoon op zitten, dus van te voren heb ik de zoete aardappel goed gewassen. In een grote kom hussel je de kruiden met de zoete aardappelreepjes, zorg ervoor dat alles goed gekruid is. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en zet ze in de oven. Na een kwartier draai je ze allemaal een keer om en vervolgens doe je ze nog een kwartier in de oven.

zoeteaardappelfriet-0551

Zo simpel is het dus! Ik serveer ze graag met gegrilde groente uit de oven en wat kip. En natuurlijk een klodder lekkere zure mayonaise. Als je het iets gezonden wilt houden, laat je die lekker achterwege. Maar eerlijk: ik neem liever een lepel echt lekkere mayonaise waar ik ultiem van geniet, dan “gezondere” halvanaise.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Edith Sofia 03/08/15 op 22:13

    Oeh lijkt me erg lekker!

  • Dina 03/08/15 op 20:00

    Mmh lekker!