Avondeten Recipes

Vegetarische tofu

8 oktober 2012

Afgelopen week had ik weer eens een “grrr ik weet niet wat ik voor het avondeten moet maken” moment. Lopend langs de schappen van Albert Heijn viel mijn oog op de tofu. Dat was lang geleden dat ik dat had gegeten. Een snelle zoekopdracht leverde een aantal leuke ideeën op en met het pakje tofu in de hand liep ik snel naar de kassa. Ik combineerde de tofu met paprika, ui, rijst, kokosmelk en pindakaas en het was heerlijk. Super snel, makkelijk, lekker én vegetarisch. Hoe ik dat maakte?

Ingrediënten voor 2 personen

375 gram tofu

75-100 gram rijst

1 rode paprika

1 kleine ui

2 eetlepels ketjap manis

4 eetlepels pindakaas

2 theelepels vers geraspte gember

kokosmelk

handje sesamzaadjes

Begin met water opzetten voor de rijst. Ondertussen snijd je het grote blok tofu in kleine blokjes. Snijd ook de paparika en de ui in blokjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen in een koekepan olie en fruit hierin de ui. Na ongeveer een minuut kun je de tofu toevoegen. Bak deze ongeveer drie minuten aan. Na drie minuten voeg je de paprika toe. Voeg ook twee eetlepels ketjap manis toe en twee theelepels geraspte gember. Als alles bijna gaar is voeg je vier afgestreken eetlepels pindakaas toe. Meng alles goed door elkaar en voeg naar eigen inzicht beetje voor beetje kokosmelk toe. Je wilt niet dat het een saus wordt, maar de pindakaas moet ook niet te droog zijn. Giet de rijst af en verdeel deze over twee borden. Verdeel het tofumengsel over de borden en strooi er wat sesamzaadjes overheen. Eet smakelijk!

P.s. niet de allerbeste foto qua belichting, maar ik eet vrij laat en dan is het nu buiten al flink aan het schemeren helaas!

Hoe maak je deze tofu lactosevrij: Als je bovenstaande ingrediënten gebruikt is dit recept lactosevrij.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Lauradenkt 10/10/12 op 10:01

  Ja, die gekruide tofu van de Albert Heijn is nog wel lekker ja! 🙂

 • Alain 09/10/12 op 22:31

  Isn’t vegetarian Tofu a contamination?

  • Shanti 09/10/12 op 22:33

   Yes 😉 But just tofu sounded so…boring? And of course you could also add other meats to the recipe so it won’t be vegetarian anymore 😛

 • marlyssa 09/10/12 op 22:00

  Het ziet er wel lekker uit! Misschien ook eens proberen:)

 • Dhini 09/10/12 op 21:19

  Tofu is lekker. Zier er lekker uit

 • Nina 08/10/12 op 19:54

  Ik ben een hele erge vlees eter en geen fan van tofu. Moet zeggen dat het er wel heerlijk uitziet.