Avondeten Recipes

Tagliatelle met kip en peer

9 november 2012
Tagliatelle with chicken and pear

Laatst zag ik ergens een recept voor pasta met peer voorbij komen. Toen ik gisteren met een vriendin besloot pasta met peer te proberen kon ik het recept echter niet meer terug vinden. Wat er verder precies bij zat wist ik ook niet meer, dus dan zelf maar wat verzinnen. En wat is er leuker dan wanneer zo’n uitprobeersel erg geslaagd blijkt te zijn? Want lekker dat was het zeker! Daarom deel ik het recept graag hier.

Tagliatelle with chicken and pear

Ingrediënten voor 2 personen
200 gram tagliatelle (wij gebruikte verse)
1 grote peer
1 kipfilet
100 gram rucola
1 bol mozzarella
150 gram walnoten
peper en zout uit de molen

Zet water op voor de tagliatelle, zodra deze kookt doe je de tagliatelle erin met wat zout en kook je deze volgens de verpakking (verse pasta hoeft maar 2-3 minuten). Snijdt ondertussen de kip en peer in stukken en marineer de kip met wat vers peper en zout. Bak in een pan en als de kip bijna klaar is voeg je de peer toe. Scheur ondertussen de mozzarella vast (goede mozzarella kun je super makkelijk scheuren en dit is beter voor de smaak) .Als de peer warm is maar nog niet zacht is alles klaar. Giet de tagliatelle af en doe een laag op ieder bord. Doe er nu wat mozzarella op en weer een laag tagliatelle. Nog wat mozzarella, rucola en daarop de kip en peer. Verdeel er wat walnoten over en nog wat verse peper en je bent klaar. Eet smakelijk.

Hoe maak je dit recept lactosevrij?: Deze pasta met kip en peer is lactosevrij. Zorg er wel voor dat je een goede mozzarella gebruikt, in goedkopere varianten wil vaak toch lactose zitten.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Elma 10/11/12 op 12:06

  Oeh, lijkt me echt super lekker!

 • Dhini 09/11/12 op 22:53

  ziet er lekker uit

 • Sas 09/11/12 op 21:44

  Ziet er heerlijk uit.

 • Nina 09/11/12 op 20:36

  Klinkt heerlijk. Ik laat alleen de noten weg. Daar ben ik geen fan van.

 • Nieke 09/11/12 op 19:35

  Ziet er heerlijk uit! Ik ben een grote pasta fan dus misschien moet ik dit ook een keer proberen.

 • Evey 09/11/12 op 17:37

  Ziet er goed uit zeg! Ik ben gek op walnoten. Helaas mijn vriendje niet, dus die moet ik er dan later op strooien haha. xo