Recipes Soep

Spinaziesoep

14 maart 2014

Spinaziesoep, ik moet eerlijk toe geven dat ik mijn twijfels had toen ik dit recept in het magazine van Jamie Oliver tegen kwam. Maar omdat ik nog flink wat spinazie had liggen die op moest besloot ik het recept een kans te geven. Ik paste hier een daar wat aan om het recept lactosevrij te maken en ik moet zeggen: het was heerlijk! Spinaziesoep is hartstikke groen en lastig om lekker te fotograferen maar ik deel het recept vandaag graag met jullie.

Spinaziesoep Jamie Oliver

Ingrediënten spinaziesoep

Voor 4 personen
2 el boter
1 ui
2 tenen knoflook
1 el bloem
800 g spinazie
500 ml bouillon
500 ml melk
Room
Nootmuskaat

Verhit de boter, fruit de gesnipperde ui en knoflook. Roer de bloem erdoor en verhit. Voeg spinazie, zout en peper toe. Roer tot het blad slinkt. Voeg bouillon en melk toe. Laat 20 minuten zacht koken. Pureer de soep. Serveer de soep met een schep room en nootmuskaat. Eet smakelijk! Bron recept: Jamie Magazine.

Hoe maak je deze spinaziesoep lactosevrij?: Ik verving de melk door lactosevrije melk en liet de room achterwege. Mocht je toch room toe willen voegen gebruik dan room zonder lactose van bijvoorbeeld Alpro Soja.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Joyce 16/03/14 op 10:29

    Ben wel benieuwd hoe het smaakt eigenlijk! Dit recept zou ook niet meteen mijn eerste keuze zijn voor soep 😛

  • Veronica 15/03/14 op 14:40

    IK maakte laatst een enorme pan courgettesoep. Groen is inderdaad lastig te fotograferen hihi. Spinaziesoep lijkt me ook wel lekker eigenlijk!