Avondeten Lunch Recipes Salades

Spinaziesalade met quinoa en geitenkaas

25 januari 2013

Spinazie, geitenkaas en quinoa: een perfecte combinatie als je het mij vraagt. Soms heb je ergens trek in maar weet je niet precies hoe je het moet combineren. Google is dan mijn grote vriend. Ik typ wat ingrediënten in en kijk wat voor recepten er tevoorschijn komen. Na het bekijken van diverse recepten kwam ik op het idee voor een spinaziesalade. Deze salade is snel, simpel en lekker. En ook nog eens gezond. Quinoa is trouwens familie van spinazie.

Spinachsalad with quinoa and goatcheese

Ingrediënten voor 2 personen
– 100gr quinoa
– +/- 250 gram bladspinazie
– 20 cherrytomaatjes
– 10 (kleine) rondjes geitenkaas
– Sap van 1 citroen
– Peper van de molen
– Honing
– Olijfolie

Leg de rondjes geitenkaas op bakpapier en doe er wat honing bovenop. Plaats ze nu onder de grill in je oven (ongeveer 5 – 10 minuten, tot de bovenkant gesmolten is). Als je oven geen grillstand heeft kun je ze ook in een voorverwarmde oven plaatsen dit duurt alleen wat langer. Bereid ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak de cherrytomaatjes in een grillpan tot ze zacht zijn (of leg ze tussen een grillapparaat). Terwijl dit alles aan het koken/grillen is kun je de dressing maken: meng het sap van 1 citroen met 2 eetlepels olijfolie en 1 flinke eetlepel honing. Proef en voeg naar smaak verse peper toe. Eventueel kun je naar smaak nog extra honing (zoeter) of citroensap (zuurder) toevoegen. Was de spinazie en verdeel de quinoa over twee kommen. Verdeel de spinazie hierover en laat het heel even rusten, de warmte van de quinoa trekt nu in de spinazie waardoor deze niet meer ijskoud is. Verdeel de dressing over de twee kommen en mix het geheel goed door elkaar. Nu kun je de cherrytomaatjes en geitenkaas er op leggen en klaar is je salade.

Als je de quinoa achterwege laat heb je een wat lichtere salade die geschikt is als bijgerecht of als lunch.

Hoe maak je dit lactosevrij: Ik kan persoonlijk wél tegen geitenkaas dus voor mij is dit recept al helemaal goed. Er zijn echter ook mensen met lactose intollerantie die hier niet tegen kunnen, dus check dit even.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Arlette 27/01/13 op 11:28

    Hmmm sounds as a really nice combination!