Avondeten Recipes

Zalm met prei en champignons

15 december 2012
Salmon with leek and mushrooms

Soms heb je van die dagen dat je geen zin hebt om te koken maar wel ontzettend veel zin in een huisgemaakte maaltijd. Wat ik dan graag doe is eenpansgerechten maken, zo heb je in ieder geval niet zo veel afwas naderhand. Afgelopen week had ik ook zo’n dag en besloot ik zalm met prei en champignons te maken, allemaal uit dezelfde pan.

Salmon with leek and mushrooms

Ingrediënten voor 1 persoon
Zalmfilet met huid
Een prei
125gr champignongs
Een handje sesamzaadjes
Olijfolie
Peper en zout

Snijd de champignons en prei in stukjes en bak deze in wat olijfolie. Ondertussen kun je olijfolie op de huid van de zalm doen en hem marineren met peper en zout naar smaak. Als de prei en champignons ongeveer voor de helft klaar zijn kun je in het midden van je pan ruimte maken voor de zalm. Bak deze op de huid tot je met een mes over de huid kunt gaan en een soort metaalachtig geluid hoort (sorry, ik weet niet hoe ik dit beter uit kan leggen). Zet het vuur lager en draai de zalm om. Laat hem nog een paar minuutjes bakken. Als de champignons en prei klaar is kun je deze eruit halen en in een schaal of op je bord doen. Rooster nu de sesamzaadjes in dezelfde pan voor een of twee minuten. Als de zalm klaar is (het maakt niet uit als hij nog wat rauw lijkt van binnen, als hij makkelijk uit elkaar valt is hij klaar) doe je deze op je groentes en strooi je de sesamzaadjes erover heen.

Als je wilt kun je hier nog aardappels of rijst bij maken, zo maak je van dit gerecht makkelijk een tweepersoonsgerecht.

Hoe maak je zalm met prei lactosevrij: Als je alles bakt in olie is dit recept lactosevrij.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Michaela 16/12/12 op 11:40

  Oh nom nom nom, dat ziet er echt heerlijk uit 😀

 • Evey | Style Spy 16/12/12 op 11:18

  Dat ziet er echt heerlijk uit! Jammie!

 • Kim 15/12/12 op 18:16

  Lekker en niet moeilijk. Perfect!

 • Arlette 15/12/12 op 17:14

  Hmm ziet er heerlijk uit!

 • Nieke 15/12/12 op 16:26

  Mmmm.. Wat ziet dat er lekker uit.