Recipes Soep

Pittige tomaatpaprikasoep met tonijn

10 april 2014
Pittie tomaatpaprikasoep met tonijn

Mijn eerste tentamenweek zit er gelukkig alweer bijna op. En tijdens dit soort weken is mijn eetgedrag, of vooral kookgedrag heel wisselend. Er zijn dagen dat ik echt even een break nodig heb van het studeren en het heerlijk vind om uitgebreid in de keuken te staan. Maar er zijn ook dagen dat ik het liefste restjes uit de vriezer haal en die op warm. En er zijn dagen dat ik er tussen inzit. Op dat soort dagen maak ik graag soep. Deze combinatie van paprika en tomaat vind ik heerlijk en is dan ook een van mijn favorieten de laatste tijd. Om de tomaat paprika soep iets meer ‘body’ te geven voeg ik er graag wat pasta en tonijn aan toe en zo heb ik aan een bord meer dan genoeg.

Ingrediënten pittige tomaatpaprikasoep me tonijn

Ingrediënten pittige tomaatpaprikasoep

Voor 2 personen
1 rode paprika
240gr gepelde tomaten
140gr kikkererwten
1 blikje tonijn op water (niet afgieten)
1 ui
1 knoflookteentje
Halve theelepel chilivlokken
100gr pasta naar keuze
Peper en zout
Olie
Eventueel water

Snipper de ui en fruit deze in een hoge pan in een beetje olie. Voeg de gepelde tomaten toe en pers het knoflookteentje uit boven de pan. Snijdt de paprika en voeg deze toe. Als het vocht van de tomaten begint te koken zet je het vuur iets lager. Laat het een minuut of vijf koken en haal de pan van het fornuis. Met een staafmixer (of in een blender) mix je de soep tot een glad geheel. Zet de pan terug op het vuur en breng de soep weer aan de kook. Mocht je de soep iets te dik vinden dan kun je wat water toevoegen. Voeg nu de chilivlokken en pasta toe. Laat koken tot de pasta bijna gaar is. Als de pasta bijna gaar is voeg je de kikkererwten en tonijn (met vocht) toe. Als de kikkererwten en tonijn goed verwarmd zijn is de pasta ook klaar. Proef je soep en breng extra op smaak met peper en zout. Mocht je niet van tonijn of pittig (de chilivlokken) houden kun je deze natuurlijk achterwege laten. Eet smakelijk!

Pittie tomaatpaprikasoep met tonijn Hoe maak je deze soep lactosevrij? Als je dit recept aanhoudt is de soep lactosevrij. Mocht je besluiten de ui in boter te fruiten in plaats van olie controleer dan even dat dit lactosevrije bakboter is (oa. Minus L, Zeeuws Meisje en AH plantaardige boter zijn dit).

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Dhini 13/04/14 op 20:43

    Ziet er lekker uit