Lunch Ontbijt Recipes Snacks & sweets

Pestowraps

18 januari 2013
Pestowraps

Ik vind het altijd erg leuk om voor mijn verjaardag zelf hapjes te maken. Helaas had ik daar dit jaar niet zo veel tijd voor, maar de avond van te voren dook ik toch nog even de keuken in om zelf wraps te maken (en ‘s ochtends bakte ik brownies). Een paar dagen eerder kwam ik hier namelijk een recept voor tegen in een tijdschrift en met wat aanpassingen kon ik dit recept lactosevrij maken. Voor mijn verjaardag sneed ik de wraps in kleine rolletjes, zodat het echte hapjes waren maar ik had er nog 1 over en die at ik de dag erna als lunch. Hieronder het recept voor pestowraps met lactose, helemaal onderaan staan tips om het lactosevrij te maken.

Pestowraps

Ingrediënten voor 6-7 wraps
375ml melk
2 eieren
140gr bloem
Mespuntje zout
Verse peper
2 eetlepels pesto
Zonnebloem olie

Doe de bloem, zout en peper in een schaal en roer dit door elkaar. Maak in het midden een kuiltje en leg hierin de eieren. Mix het geheel nu met een garde en voeg beetje bij beetje de melk en de pesto toe. Als alles erbij zit en goed gemixt is heb je een beslag wat een beetje op pannenkoekenbeslag lijkt. Verwarm olie in een pan op mediumhoog vuur. Ik heb ongeveer een soeplepel beslag per wraps gebruikt, het is belangrijk dat ze dun zijn en niet dik. De hoeveelheid hangt af van de grootte van je pan. Als de bovenkant niet meer vloeibaar is kun je de wrap voorzichtig omdraaien en nog een minuut of twee op de andere kant bakken. Als de wrap klaar is leg je deze op een bord met een stuk bakpapier erop (hier kan het vet in trekken). Verhit opnieuw olie in de pan en bak je volgende wrap. In het totaal kun je 6 tot 7 wraps bakken. Als alle wraps klaar zijn dek je het bord af met folie en laat je ze in de koelkast afkoelen.

Pestowraps

Ik heb de wraps ingesmeerd met roomkaas en er daarna dunne plakjes kipfilet of rauwe ham opgedaan. De wraps heb ik straks opgerold en daarna in folie gewikkeld en op kamertemperatuur laten komen. Nu kun je ze snijden en als hapjes serveren of als tussendoortje/lunch eten.

Hoe maak je dit recept lactosevrij? Ik heb de melk vervangen voor sojamelk en extra pesto toegevoegd. Sojamelk is namelijk een stuk zoeter, uiteindelijk heb ik 3-4 eetlepels pesto gebruikt (doe dit op smaak). Kijk ook even goed op het potje pesto, in veel pesto’s uit de winkel zitten namelijk allerlei rare toevoegingen die lactose kunnen bevatten. Wil je helemaal zeker zijn maak dan ook je pesto zelf. Ik heb roomkaas gekocht van het merk Minus L. Dit is een merk dat bij Jumbo verkocht wordt en de lactose is in deze producten al afgebroken (ze hebben er ook yoghurt, boter en meer van).

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Dhini 21/01/13 op 21:35

    Ziet er lekker uit. Helaas lust mijn man geen pesto

  • marlyssa 20/01/13 op 08:24

    Handig recept! Het lijkt een beetje op een pannenkoek haha.

  • Arlette 19/01/13 op 22:14

    Hmm I had never thought really about putting pesto into the batter of wraps, but it sounds delicious!