Avondeten Recipes

Pasta di Shanti

22 november 2012
Pasta recipe Pasta di Shanti

Iets wat ik ontzettend lekker vind is pasta in alle soorten en maten. Sinds ik op mezelf woon heb ik langzaam  aan dit recept ontwikkelt door het steeds een beetje aan te passen tot ik voor mij de perfecte pasta saus had. Lekker bij macaroni maar ook bij spaghetti. En perfect voor de dagen dat je geen idee hebt wat je moet maken en geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan. Onderstaande ingrediënten vind je namelijk bijna altijd wel terug in mijn kastjes en koelkast. Ik deel mijn “geheime” pasta recept voor Pasta di Shanti dan ook graag met jullie.

Pasta recipe Pasta di ShantiKan niet wachten tot het weer langer licht wordt en ik mijn eten fatsoenlijk kan fotograferen..

Ingrediënten voor 2-3 personen
250 gr gehakt
1 grote rode ui
3-6 tomaten (afhankelijk van het formaat, als je cherrytomaatjes gebruikt een stuk op 10-15)
1 blikje tomatenpuree
1 groene paprika
Gehaktkruiden
Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum, peterselie, salie, zwarte peper en laurierblad)
Sambal
Pasta naar keuze (hoeveelheid hangt af van de gekozen soort)
Kaas
Olijfolie

Zet water op voor de pasta en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en fruit deze in een grote pan in wat olijfolie. Als de ui glazig is kun je het gehakt toevoegen met flink wat gehaktkruiden. Snijdt ondertussen de tomaten in kleine stukjes. Hoeveel tomaten je nodig hebt hangt af van de grootte. Ik heb bijna altijd tomaten in huis en gebruik gewoon wat ik op dat moment in huis heb. Zijn het trostomaten dan gebruik ik er een stuk of 3-4, cherrytomaten of tasty tom’s gebruik ik er 10-15 van. Zodra het vlees rul is voeg je de tomaten toe en dit laat je zachtjes sudderen. Snijdt de paprika in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Zodra de tomaat stukjes zacht beginnen te worden duw je ze een beetje plat met je spatel en is het tijd om de tomatenpuree en kruiden toe te voegen (ongeveer 7x meer oregano dan de andere kruiden, of gewoon Italiaanse kruiden uit een zakje). Vergeet niet te proever voor je meer kruiden toevoegt! Door de warmte zal de tomatenpuree vloeibaar worden, zodra dit gebeurd is je saus bijna klaar. Doe er een mespuntje sambal doorheen (of twee als je van wat scherper houdt). Goed roeren en je bent klaar.  Schep de pasta op een bord, doe er saus overheen en garneer met wat kaas. Eet smakelijk.

Hoe maak je deze pasta lactosevrij: Zorg ervoor dat je alles bereidt in olie of lactosevrije boter. Gebruik oude Hollandse kaas (minsten 17 weken gerijpt, maar check voor de zekerheid altijd de ingrediënten) of lactosevrije strooikaas van bijvoorbeeld Minus L.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Evey | Style Spy 23/11/12 op 09:23

    Ziet er heerlijk uit!

  • DdhinidhindhiniiDDhini 22/11/12 op 21:07

    hmmmm nom..nom