Avondeten Recipes

Bladerdeegpizza

9 september 2013

Van de zomer zag ik op de blog van Marlyssa een heerlijk uitziende pizza voorbij komen. Maar dit was geen gewone pizza, dit was een pizza met een bodem van bladerdeeg. Dit klonk mij heerlijk in de oren, gezien ik bladerdeeg erg lekker vind. Ik liet me inspireren door het idee van een bladerdeeg en maakte er ‘s avonds een eigen variant op. Dit ik zo lekker vond dat ik hem ook aan mijn vader en zijn vriendin voorschotelde toen ze terug kwamen van vakantie. En waar hun weer zo van genoten dat het recept inmiddels de halve familie door is. Tijd dus om het recept voor deze heerlijke bladerdeegpizza ook hier te delen.

Bladerdeeg pizza

Ingrediënten voor 2 personen

4 plakjes bladerdeeg
Saus naar keuze
Blikje tonijn
1 grote tomaat
6 champignons
1 bol mozzarella

Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en verwarm de oven voor (de juiste temperatuur staat aangegeven op de verpakking). Als de plakjes bijna ontdooit zijn kun je de bodem maken. Toen ik deze pizza’s voor het eerst maakte (en dus  fotografeerde) maakte ik drie plakjes aan elkaar maar ik vind het makkelijk er twee aan elkaar te maken, zo heb je ook precies genoeg per persoon. De bodem maak je als volgt: leg het ene plakje iets over het andere en duw het goed op elkaar. Vouw nu de zijkanten om, zodat je straks een randje krijgt. Bestrijk het bladerdeeg nu met een saus naar keuze (ik gebruikte in dit geval left-over gazpacho). Nu is het tijd om de tonijn uit te laten lekken en de champignons en tomaat in plakjes te snijden. Verdeel de champignons en tonijn over de twee bodems die je hebt gemaakt en dek ze af met tomatenplakjes. Verdeel er nu wat mozzarella overheen (bewaar ongeveer 1/3 voor straks) en zet je pizza’s in de oven. Ze moeten er ongeveer 12-20 minuten in, afhankelijk van de temperatuur. Haal je bladerdeeg pizza’s uit de oven en verdeel de rest van de mozzarella over je pizza’s. Even af laten koelen en je bent klaar.

Bladerdeegpizza
Het leuke aan dit recept is dat je de pizza’s werkelijk met alles kunt beleggen. Ik gebruikte als saus nu gazpacho maar je kunt natuurlijk ook tomatensaus (dan wel even wat kruiden toevoegen, dit heb ik niet gedaan omdat er al veel smaken in de gazpacho zitten), pesto of iets anders gebruiken. Ook met de toppings van je pizza kun je spelen. Gebruik dat wat jij lekker vind en geniet!

Hoe maak ik bladerdeegpizza lactosevrij: Let er op dat je geen bladerdeeg op basis van roomboter gebruikt (de gewone variant van Koopmans is bruikbaar). In plaats van mozzarella (ik kan persoonlijk wel tegen echte buffelmozzarella) kun je ook lactosevrijekaas van Minus L of Hollandse kaas die tenminste 17 weken heeft gerijpt gebruiken.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Sas 12/09/13 op 15:42

    Mjammie!