Avondeten Recipes

Champignon Spaghetti

4 juni 2012
Mushroom Spaghetti Recipe

Ik ben gek op champignons. Maar ik vind het ook lekker om vlees of vis (tonijn!) door mijn pasta te hebben. De eerste keer dat ik dit recept maakte was ik een beetje skeptisch. Maar het bleek heerlijk te zijn en ik misde de vlees of het vies totaal niet! Dus hierbij mijn recept voor (vegetarische) champignon spahetti.

Mushroom Spaghetti Recipe

Ingrediënten voor 3 – 4 personen
500 gr spaghetti
400 gr champignons
1 grote uit
2 teentjes knoflook
200 ml creme fraîche
75 ml appelsap (of droge witte wijn)
75 gr rucola sla
Peper en zout
Olijfolie

Maak de spaghetti klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de champignons en ui in stukjes. Verwarm olie in een grote koekepan en bak de ui tot hij glazig is. Voeg de champignons toe en bak voor ongeveer 5 minuten. Snijd de knoflook in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan. Laat het voor een minuut bakken en voeg de creme fraîche en appelsap toe. Roer alles goed en laat het staan op laag vuur. Let op dat het niet gaat koken! Breng het geheel op smaak met peper en zout. Als het mengels goed heet is kun je het vuur uit zetten en de spaghetti toevoegen. Voeg nu ook de rucola sla toe. Roer alles nog een keer door en het is klaar om te serveren! Eet smakelijk!

Hoe maak je dit recept lactosevrij?: Vervang de creme fraîche voor Alpro Soja yoghurt of een lactosevrije yoghurt van bijvoorbeeld Minus L of Arla.

Foto en recept door mij.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • sylvia 04/06/12 op 10:55

    mmm, I am going to try it!