Recipes Soep

Champignonsoep

9 juli 2012

Terwijl ik dit recept uitschreef realiseerde ik me dat de meeste van mijn recepten tot nu toe champignons bevatten! Wat kan ik zeggen? Deze dame is dol op champignons en eet ze minstens een keer per week! Hier is mijn recept voor een simpele en snelle huisgemaakte champignonsoep.

Ingrediënten voor 4 personen
250gr champignon
1 liter bospaddestoelen bouillon
1 grote ui
1 eetlepel Griekse yoghurt

Begin met het maken van de bouillon en snijd de champignons in vier stukken. Snijd de uien ook in stukken en bak de uien en de champignons voor een paar minuten in een grote pan. Zodra de uien glazig worden kun je de bouillon toevoegen. Laat alles een paar minuten koken en proef de champignons. Als ze proeven zoals jij ze lekker vind zijn ze klaar en zet je het vuur uit. Haal er een aantal uit, deze ga je straks gebruiken om te garneren. Pak een staafmixer en mix het geheel tot het een gladde soep is. Voeg nu een eetlepel Griekse yoghurt toe om de soep wat dikker te maken en te binden. Je kunt ook creme fraîche oid. gebruiken, maar Griekse yoghurt is gezonder! Voeg nu peper en zout naar smaak toe (vergeet niet te proeven, want de meeste bouillons bevatten al zout!). Zet het vuur weer aan en roer alles goed door. Laat het rusten voor een paar minuten maar zorg dat het niet meer kookt. Je soep is nu klaar. Serveer de soep met wat van de champignons erop.

Hoe maak je champignonsoep lactosevrij: Zorg dat je alles bakt in olie of plantaardige boter. In plaats van Griekse yoghurt kun je lactosevrije yoghurt (oa. Minus L or Arla) gebruiken of de naturel soja yoghurt van Alpro.

Foto door mij.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Dhini 11/07/12 op 12:58

  Lekker soep zo te zien

 • Lnnk 09/07/12 op 19:06

  Ik eet eigenlijk nooit champignonsoep. Tijd om daar verandering in te brengen 😉

 • Saskia 09/07/12 op 18:24

  Zelf hou ik niet zo van champignonsoep

 • des 09/07/12 op 09:42

  wat heb je een leuke blog :). Dit lijkt me een heel lekker recept, dus ga het zeker een x proberen