Avondeten Recipes

Champignon risotto

25 juni 2012
Mushroom Risotto recipe

Tot vorige week had ik nog nooit zelf risotto gemaakt. Mijn vriend en ik zijn beide dol op champigons dus dat zou een perfecte basis voor zelfgemaakte risotto zijn. En dat was het zeker! Gecombineerd met een beetje kip en tuin erwten was het de perfecte maaltijd voor ons samen. Mijn vriend eet vrij veel, dus ik zou zegen dat deze hoeveelheid normaal voor drie personen is.

Mushroom Risotto recipe

Ingredienten voor 3 personen
400 gram risottorijst
1 liter bospaddenstoelenbouillon (gemaakt van 2 blokjes)
1 uitje
1 teentje knoflook
150 – 200 gram kipfilet
250 gram champignons
100 gram tuinerwten
Geraspte kaas
4 eetlepels olijfolie
Peper en zout

Maak de bouillon klaar en snipper de ui en de knoflook teen. Snijd de kip en de champignons in kleine stukken. Verwarm vier eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Bereid onder tussen de tuinerwten vast voor (ik heb ze met wat water in de magnetron gezet zodat het gaat stomen en ze vast warm worden). Als de ui glazig is voeg je de kip toe. Als deze bijna klaar is zet je het vuur lager en kun je de risottorijst toevoegen. Roer het geheel goed door tot de risotto glazig is. Nu kun je de eerste schep bouillon toevoegen (ik gebruikte hiervoor een soepschep). Roer tot al het vocht door de risotto is opgenomen en voeg de volgende schep bouillon toe. Dit proces blijf je herhalen tot de risotto klaar is (dit duurt zo’n 20 minuten). Let op dat je schep per schep (ik heb een soeplepel gebruikt) de bouillon erbij doet: als je teveel toevoegt gaat het mis. Het kan ook zijn dat je niet al de bouillon nodig hebt, dit is afhankelijk van de andere ingrediënten. Zo’n tien minuten nadat je voor het eerst bouillon hebt toegevoegd voeg je de champignons toe. De erwten voeg je vijf minuten later toe. Als de risotto klaar is (even proeven of hij al dente is) en de erwten warm zijn breng je het geheel op smaak met peper en zout. Voeg tot slot wat geraspte kaas toe en laat dit even smelten. Een keer goed omscheppen en je risotto is klaar!

Hoe maak je risotto lactosevrij: In dit recept zit kaas en dit kan lactose bevatten. Gebruik een oude Hollandse kaas (minstens 17 weken gerijpt, maar check altijd de ingrediëntenlijst) of een lactosevrije kaas (bijvoorbeeld van Minus L) voor een lactosevrije risotto.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Dhini 25/06/12 op 19:49

  Zier er lekker uit

 • Evelien 25/06/12 op 12:12

  Risotto is lekker! 😀 En vult goed 🙂

 • Truchen 25/06/12 op 12:09

  I love Risotto!!!! Thanks for the recipe!!!

 • marlyssa 25/06/12 op 10:06

  Risotto is heerlijk! Echt een van mijn favoriete recepten:)