Recipes Snacks & sweets

Mozzarella sticks

11 juni 2012

Afgelopen juni was ik een paar dagen in Caïro voor werk. Op vrijdag en zaterdag hadden we een dag vrij dus gingen we naar de Pyramides, het museum etc. Op zaterdagmiddag hebben we gerelaxed aan het prachtige zwembad dat ons hotel op zijn dak had. Als snack bestelde ik mozzarella stick en dat was heaven! Ik smste meteen mijn vriend om hem te vertellen dat ik de mozzarella sticks voor hem ging maken zodra we terug waren maar ik vond nooit een goed recept en vergat ze een beetje. Terwijl ik op Pinterest aan het surfen was kwam ik per ongeluk een recept tegen voor mozzarella sticks en ik maakte ze voor mijn verjaardagsfeestje. Het fijne aan deze snack is dat je ze van te voren kunt maken. Ze moeten sowieso in de vriezer en het maakt niet uit of ze daar twee uur in liggen of een week. Voor een eerste keer waren ze redelijk goed dus hierbij het recept. Geloof me dit is heaven! Dit is hoe je die heerlijke mozzarella sticks maakt.

Ingrediënten voor 12 sticks
12 stukjes mozzarella in stukjes gesneden van 10x1cm
200 gram broodkruimels
4 theelepels Italiaanse kruiden
1/2 theelepel zout
Versgemalen peper
4 eieren
130gram bloem
Olie om te frituren

1. Doe de bloem en de broodkruimels op verschillende borden en voeg de Italiaanse kruiden, zoud en peper toe aan de broodkruimels. Hussel het goed door elkaar. Doe de eieren in een schaaltje en klop ze lichtjes.

2. Rol een stukje mozzarella in de bloem en rol het rond tot er overal bloem zit. Schudt de overtollige bloem eraf en doe de mozzarella in de eieren. Dip nu in de broodkruimels en rol rond tot er overal kruimels zitten. Doe het stukje nu nog een keer in de ei en dan weer in de boordkruimels. Leg op een schoon bord en ga verder met de rest. Als je alle stukken hebt gehad zet je het bord in de vriezer (zonder iets erover!). Laat het minstens 2 uur in de vriezer staan.

3. Verwarm voldoende olie in een grote pan of wok, zorg dat er minstens 5 centimeter olie in de pan zit. Verwarm tot 180° celcius. Doe de mozzarella sticks er met enkele tegelijkertijd in tot ze bruin zijn aan de buitenkant dit duurt ongeveer 5 minuten. Leg op een stukje keukenpapier om uit te lekken.

4. Doe dit met alle sticks maar laat de olie tussendoor weer op temperatuur komen! Om de stick warm te houden kun je ze in een voorverwarmde oven plaatsen.

Recept en foto van Foodpeoplewant.

Het orginele recept bevat een botermelk dip maar omdat ik voor deze dag ook al Tzatziki had gemaakt hebben we dat als dip gebruikt en dat was een goed idee.

Hoe maak je mozzarella sticks lactosevrij?: Gebruik echte mozzarella, zonder lactose. Het meeste brood bevat geen lactose, maar check de ingrediëntenlijst voor de zekerheid. Zorg er verder voor dat je voor een eventuele dip lactosevrije of sojaproducten gebruikt. De sojayoghurt van Arla is bijvoorbeeld een prima basis voor een yoghurt-dip.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • emily 15/06/12 op 12:12

  Oh dat wil ik maken! Lijkt me vet goddelijk!

 • Liliane 12/06/12 op 22:40

  Mozarella sticks zijn heerlijk. De lekkerste die ik ooit heb gehad hadden ze in Warner Bros. Movie World (tegenwoordig Movie Park Germany, maar ze hebben ze niet meer geloof ik 🙁 ).

 • Kimsje (@Kimsje) 12/06/12 op 08:58

  Ooooohh dat ziet er echt lekker uit. Ik ga het proberen! Bedankt voor het recept 🙂

 • Dhini 11/06/12 op 18:28

  Ziet er lekker uit. Ik ga eens proberen te maken