Lunch Personal Recipes Salades

Meal Prep – Lunch

20 maart 2015
Meal Prep Lunch Quinoasalade

Eind februari liet ik jullie weten dat mijn Meal Prep Challange niet was gelukt. Echter, de reacties van Renee en Femke deden mij inzien dat mijn challenge niet zo’n grote #fail was als ik zelf vond: ik had het tenminste geprobeerd en was er wel mee bezig! Inmiddels heb ik ontdekt dat ik van variatie in mijn eten houd, maar het niet erg vind om een dag of 5 met hetzelfde te ontbijten en/of lunchen. Ik kan niet maanden lang iedere dag met hetzelfde ontbijten, maar als ik het per week afwissel gaat het prima. De ene week koop ik een grote bak (soja) yoghurt, welke ik ‘s ochtends combineer met vruchtjes en zaden en de andere week maak ik havermout of ontbijtsmoothies. En inmiddels heb ik ontdekt dat ik dit ook met de lunch zo werkt voor mij. Roggebrood vind ik heerlijk, maar na een hele week ermee lunchen vind ik het wel weer even mooi geweest. En zo ook met salades. Afwisseling per week lijkt voor mij dus het sleutelwoord te zijn. Afgelopen week lunchte ik heel de week met een simpele, maar o zo lekkere quinoasalade en vandaag deel ik die graag met jullie.

Meal Prep Lunch Quinoasalade

Quinoasalade om mee te nemen

Voor 4 lunches
Een glas (200ml) ongekookte quinoa
5-6 normale wortels
1 paprika
1/3 krop ijsbergsla
4 handen vol notenmix
4 eetlepels chiazaad
Sojasaus

Op maandagavond kookte ik quinoa in wat bouillon. Ik gebruikte 1 glas (van 200ml) quinoa en twee glazen vocht. Met mijn keukenmachine sneed ik ondertussen 5-6 wortels in reepjes en hetzelfde deed ik met een gele paprika. Natuurlijk kan dit ook zonder keukenmachine, alleen dan duurt het iets langer. Van de ijsbergsla sneed ik ongeveer 1/3 in reepjes. De quinoa bewaarde ik in een afgesloten bakje in de koelkast en de gesneden groenten mixte ik door elkaar en deed ik in een ander afgesloten bakje. De quinoa blijft best lang goed in de koelkast maar de groente maximaal 4 dagen.

Voor ik ‘s ochtends naar school ging deed ik wat van de quinoa in een bakje met daarover heen wat van de groente. Vervolgens deed ik er een eetlepel chiazaad overheen, om het nog iets vullender te maken. De eerste dag deed ik dit niet en toen vulde mijn lunch niet goed genoeg. Mocht je geen chiazaad hebben kun je ook gewoon wat extra quinoa koken. Tenslotte deed ik nog een klein scheutje sojasaus (zonder toegevoegd zout) over de salade en een handvol notenmix. Ik had een mix met ook wat pittige nootjes erin en dat combineerde heerlijk bij de frisheid van de groenten. Lepeltje mee en zo had ik iedere dag een heerlijke lunch.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • 4.Balou 25/03/15 op 08:14

  Wat een heerlijke salade zeg, jammie!

 • Northflix 23/03/15 op 10:08

  Dit ziet er lekker uit! En voedzaam!

 • Annabel 20/03/15 op 16:31

  IK heb nog nooit quinoa gegeten maar dit lijkt me een lekker recept om er mee te gaan beginnen
  X annabel

 • Lisa 20/03/15 op 16:19

  Ik heb nog nooit quinoa heb, ben er wel benieuwd naar.

 • Laura 20/03/15 op 16:02

  Lijkt me een lekkere lunch! Mooie foto’s heb je ook gemaakt.