Recipes Snacks & sweets

Mango Chutney

11 januari 2013

Wat doe je met een Mango die je echt moet gebruiken maar waar je op dat moment geen trek in hebt? Nou, als een ware keukenprinses maakte ik er mango chutney van! Ik had het nog nooit geproefd maar ik had er zo veel positieve verhalen over gehoord dat ik het absoluut eens wilde proberen. Ik zocht wat recepten op, combineerde ze naar mijn eigen smaak en idee en zie hier: het recept voor een heerlijke mango chutney! Ik eet hem het liefste op brood met een plakje gebraden kipfilet..heerlijk.

Mango Chutney

Ingrediënten voor 300-400 ml
– 1 mango (300-400 gr)
– 1 normale ui
– 1 knoflookteen
– 150 ml witte of natuur azijn
– 150 gr suiker
– 50 gr rozijnen
– Halve theelepel gember
– Halve theelepel chilipoeder
– Een eetlepel citroensap
– Zout
– Een schone pot (rond de 400ml inhoud)

Snijdt de uit in kleine stukjes en het knoflookteentje in hele kleine stukjes. Schil de mango en snijdt deze in stukken. De pit heb je zo nog nodig. Zet een pan met dikke bodem om laag-normaal vuur en voeg de mango stukken, ui, knoflook en azijn toe. Laat het zachtjes koken voor 30 minuten en roer af en toe een keer door de pan. Na 30 minuten kun je de mango pit verwijderen en de rozijnen, suiker en gember toevoegen. Even goed roeren en 10 minuutjes laten koken. Proef de chutney nu en voeg de chilipoeder, het citroensap en het zout naar smaak toe. Laat het nog 10 minuten zachtjes koken zodat het geheel wat dikker wordt. Als je vind dat de stukken te groot zijn kun je ze met een vork of stamper wat pureren. Stop je chutney in een schone glazen pot en sluit de deksel. Je kunt hem 1-2 maanden in de koelkast bewaren.

Mango chutney

Foto’s door mij.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Arlette 12/01/13 op 14:45

  Hmm ik heb het nog nooit zelf gemaakt, maar denk dat ik het wel zeker een keer ga proberen, want chutney is wel erg lekker

 • Nina 12/01/13 op 12:28

  Oooh lekker! Helemaal bij een gerecht met rijst. Yummi.

  • Shanti 13/01/13 op 20:36

   Ooh dat is ook een goede tip! Ga ik vd week denk ik een keer proberen 😀