Avondeten Lunch Salades

Een zomerse watermeloensalade

5 september 2015

Het is september en dat betekent dat de echte zomer-zomer nu helaas voorbij is. En alhoewel het weer meteen een stuk wisselvalliger is, zijn er in september – en vorig jaar zelfs in oktober – zat mooie dagen. Misschien geen 30 graden, maar er gaan hopelijk echt nog wel mooie zomerse dagen zijn waarbij je lekker buiten kunt zitten. Als je dan ook nog buiten kunt eten, dan is bij mij het zomergevoel wel weer aanwezig hoor. En dat zomergevoel houd ik dan maar wat graag vast door zomerse gerechten op tafel te zetten. Zoals deze heerlijke watermeloensalade. Simpel, snel en heerlijk als lunch of ‘s avonds als bijgerecht. Benieuwd naar een van mij favoriete salades van afgelopen zomer?

watermeloensalade-0274

Watermeloensalade voor 2 personen

1/2 watermeloen
1 komkommer
1 blok feta
Handvol pijnboompitten
Handvol verse munt
Verse peper

Snijd de watermeloen in stukken, net als de komkommer en de feta. Eigenlijk is je salade nu al klaar: leg alles op een bord, strooi en wat verse peper en de pijnboompitten en muntblaadjes overheen. That’s it: super snel, super simpel en vooral super lekker! Makkelijk mee te nemen en daardoor een salade die ik afgelopen zomer ontzettend vaak heb gegeten.

Hoe maak je dit lactosevrij: Ik kan persoonlijk wel tegen lactose in schapenmelk, dus echte feta zonder toevoegingen van koemelk kan ik verdragen. Echter, er zijn ook mensen die hier ook niet tegen kunnen! Vraag dit na en vervang de feta voor bijvoorbeeld oudere Hollandse kaas (deze heeft ook een wat pittigere smaak).

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Desiree 05/09/15 op 10:56

    Hmmm ziet er heerlijk uit!