Lunch Recipes Salades

Lunchsalade

17 september 2013
Lunch salad

Als ik een lange dag op school heb en dus op school moet lunchen neem ik altijd een salade mee. Nooit brood. Ik vind dat brood klef wordt en niet lekker meer smaakt als het al een paar uur in je tas zit. Bij de HEMA kocht ik een superhandig bakje om salade (of bijvoorbeeld yoghurt) in mee te nemen. Het bakje heeft een koelelement, een apart bakje voor dressing en een vork erbij. Super handig dus. Wat voor salade ik mee neem hangt af van wat ik de avond ervoor heb gegeten. Als ik pasta, rijst, tarly, couscous of quinoa eet maak ik altijd iets extra’s zodat ik dit de volgende dag als basis voor mijn salade kan gebruiken. Wat er verder bij gaat? Dit ligt er maar net aan wat ik in huis heb. Misschien moet ik daar eens een aparte post over schrijven, met mijn tips voor een lekkere lunchcombinatie en hoe je het mee kunt nemen. Vandaag deel ik in iedere geval deze lekkere lunchsalade met jullie.
Lunch salad

Ingrediënten voor 1 persoon

50gr pasta
4-6 champignons
6 kleine (bijv. cherry) tomaatjes
Mozzarella
Sla naar keuze (ik gebruikte een mix)
Kruiden (ik gebruikte een mix van Italiaanse kruiden)
Knoflookolie

Ik had al pasta in de koelkast, maar als je dat niet hebt begin je met het koken van de pasta volgens de instructies op het pakje. Spoel de pasta goed af met koud water zodat deze niet meer warm is. Snijd de champignons in vieren en bak ze even kort in wat olie, tot ze wat kleur krijgen. De tomaatjes snijd je door de helft. Leg wat sla op de bodem van een kom en leg hier de pasta bovenop, gevolgd door de champignons en tomaatjes. Verdeel er wat mozzarella overheen en een klein beetje knoflookolie. Nu nog wat Italiaanse kruiden en je salade is klaar. Eet smakelijk!

Hoe maak je deze lunchsalade lactosevrij: Let op met de mozzarella: ik reageer zelf alleen niet op echte buffelmozzarella (dus zonder verdere toevoegingen zoals je vaak bij de goedkopere varianten ziet), maar er zijn ook mensen die hier ook niet tegen kunnen! Vraag dit na en vervang de mozzarella voor bijvoorbeeld oudere Hollandse kaas of lactosevrije kaas van Minus L.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Jennifer 20/11/13 op 16:16

    Ziet er lekker uit! Misschien dat ik het ook eens ga maken, pluspunt is dat je het mee kan nemen naar je werk :d

  • Marlies 21/09/13 op 09:53

    Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de box waar je het over hebt!