Lunch Recipes

Lunch: geitenkaas tosti

15 maart 2013
Geitenkaas tosti

Als ik thuis lunch vind ik het leuk net even iets meer moeite in mijn lunch te steken. Om het even wat specialer te maken, want de simpele boterham of salade eet ik al genoeg als ik op school of stage lunch. Afgelopen week besloot ik een tosti te maken die net even anders is. Ik mag geen gewone tosti’s vanwege de lactose en mis dat soms ontzettend. Gelukkig kan ik wel mozzarella en geitenkaas verdragen. Door het standaard brood voor ovenbroodjes te vervangen maakte ik mijn tosti net even wat luxer. En het was heerlijk! Zo lekker dat ik vandaag de overige twee broodjes uit het pak op maakte met een andere variant: plak geitenkaas, sla, tomaatjes en pesto. Ook erg lekker! Dit recept is echt super makkelijk maar wel leuk en lekker.

Geitenkaas tosti

Ingrediënten voor 2 broodjes
2 ronde afbakbroodjes
3 rondjes geitenkaas
2 blaadjes veldsla
honing
6 walnoten

Verwarm je grill of tosti-apparaat voor. Snijd de broodjes door de helft en beleg de onderkant met een plakje sla, anderhalf rondje geitenkaas (duw het een beetje plat met je mes of een lepel) en wat honing. Leg de bovenkant er weer op en plaats de broodjes tussen je grill. Je tosti is klaar als de broodjes lekker knapperig zijn, zoals ze ook uit de oven zouden komen. Verdeel er nu nog wat walnoten overheen (of schuif ze er tussen, zoals ik deed toen ik het op ging eten) en je bent klaar! Eet smakelijk.

Hoe maak je dit lactosevrij: Ik kan zelf wel geitenkaas verdragen maar dat is voor iedereen anders. Vraag dat dus even na! Zorg er ook voor dat je de ingrediënten van de broodjes check: het meeste bruine brood is op soja basis maar voor broodjes geldt dit lang niet altijd!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Joyce 16/03/13 op 11:33

    Looks good! I might try this!