Avondeten Recipes

Lactosevrije pasta carbonara

25 oktober 2015

Vandaag laat ik jullie in deze video zien hoe ik lactosevrije pasta carbonara maak. En wisten jullie dat dat eigenlijk super makkelijk is? In “échte” pasta carbonara zit namelijk helemaal geen room verwerkt. En echte, goede parmezaanse kaas is lactosevrij. Als je alleen pasta carbonara met room denkt, zul je nu misschien denken ‘Maar hoe dan? Zonder room wordt het toch helemaal geen romige saus?’. Nou, wel dus! In onderstaande video laat ik je zien hoe ik een heerlijke, romige lactosevrije penne carbonara maak. Kijk je mee?


Klik hier als je de video niet kunt bekijken. Ik zou het ook super tof vinden als je je , geheel gratis, op mijn kanaal abonneert.

Lactosevrije pasta carbonara

Voor twee personen
– 150-200gr pasta
– 125gr pancetta/spek
– 40gr parmezaanse kaas (check het etiket!)
– Peper en zout

1. Breng water aan de kook en kook hierin de pasta. Let goed op je timing, het is belangrijk dat alles tegelijkertijd klaar is. De spek moet ongeveer 2-3 minuten uitgebakken worden, dus time dit goed (afhankelijk van de pastasoort die je gebruikt).
2. Terwijl je wacht tot je de spek kunt bakken rasp je de kaas en dit meng je met de eieren.
3. Als de pasta nog 3 minuten moet koken bak je de spek.
4. Giet de pasta af, de pasta mag iets vochtig blijven
5. Voeg de spekjes en het ei-kaasmengsel toe en roer goed. Door de hitte van de pan, pasta en spekjes zal het ei gaar worden en krijg je een heerlijke romige saus.
6. Voeg naar smaak peper en zout toe en klaar is je lactosevrije pasta carbonara.

Als je toch graag room wilt gebruiken, gebruik dan een lactosevrije slagroom van bijvoorbeeld Minus L (verkrijgbaar bij o.a. Jumbo en grotere Albert Heijn filialen). Zorg ervoor dat je de pasta goed afgiet, als het vocht moet weg zijn. Tegelijkertijd met het ei-kaasmengsel voeg je een scheutje slagroom toe. Goed doorroeren en eventueel nog extra toevoegen als de saus nog niet romig genoeg is.

Mocht je nou van een pasta met veel saus houden dan gebruik je gewoon wat minder pasta, ik doe dit zelf bijvoorbeeld altijd als ik pasta met rode saus maak, heerlijk! Echter, als ik dat hierbij doe zit ik daarna niet vol genoeg dus vandaar dat ik deze verhoudingen aan hou. Of ik voeg nog allerlei andere dingen toe, zoals champignons of spinazie. Maar dan is het natuurlijk geen echte pasta carbonara meer.

Vraag: Wat voor lactosevrije recepten zou jij graag in videovorm willen zien?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Jolet 27/10/15 op 20:39

    Dat lijkt me heerlijk!

  • Monique | WritingMonique 27/10/15 op 08:21

    YES! Pasta! Ik ben dol op pasta, haha!