Avondeten Recipes Soep

Lactosevrije geroosterde pompoensoep

19 december 2015

Ik ben dol op pompoen en kook er dan ook graag mee. Meestal koop ik in de supermarkt bevroren pompoenblokjes, die zijn ideaal om bijvoorbeeld door een wokgerecht te doen. Het schillen en snijden van een pompoen is namelijk echt een crime. Je hebt er ontzettend veel kracht voor nodig én het wordt altijd een rommeltje. Maar pompoensoep, is toch echt het lekkerste met een verse pompoen vind ik. Daarom ga ik voor deze pompoensoep de pompoen eerst roosteren. Door de pompoen in de oven te roosteren wordt het vruchtvlees lekker zacht en kun je het zo uit de schil lepelen. Maar daarnaast komt het roosteren ook nog eens de smaak ten goede. Win-win dus. Zelfs mijn vriend, die altijd erg sceptisch is over alles waar pompoen in zit, vond de soep heerlijk. Zo lekker zelfs, dat toen ik hem op soep suggesties voor onze kerstbrunch vroeg hij deze als tweede optie noemde. Zijn eerste optie was champignonsoep (zijn all time favorite), maar gezien ik ook al ragout met champignons ga maken vond ik dat iets te veel van het goede. Daarom staat tijdens de kerstbrunch volgende week deze pompoensoep bij ons op het menu.


Klik hier als je de video niet kunt zien. Ik zou het ook super tof vinden als je je , geheel gratis, op mijn kanaal abonneert.

Pompoensoep

Voor 4-6 kommen
1 flespompoen
1 granny smith appel
1 ui
8 takjes verse tijm
80ml lactosevrije/soja slagroom
1 liter groentebouillon
Olijfolie
Peper en zout

In bovenstaande video laat ik je zien hoe je de pompoensoep maakt. Als je liever geen room wilt gebruiken, kun je de slagroom ook in zijn geheel achterwege laten. Ik ben persoonlijk van mening, dat de slagroom net even voor dat extra beetje smaak zorgt, maar de keuze is aan jou.

Vraag: Welke soep mag voor jou niet ontbreken tijdens kerst?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk