Drankjes Ontbijt Recipes

Smoothie time!

10 maart 2014

Wat een ontzettend lekker weer was het toch de afgelopen dagen! In plaats van thuis achter mijn computer te zitten besloot ik er lekker van te genieten en zo veel mogelijk naar buiten te gaan. Gisteren kon ik zelfs met blote benen in de zon zitten en dat was echt puur genieten. Ook vandaag pronkte er weer een paar open schoenen aan mijn voeten. En ook al heb ik op dit moment koorts, het vriendje was afgelopen weekend voor het eerst in al die jaren dat ik hem ken écht ziek met koorts, ik word ontzettend vrolijk van dit weer. Zoals het er naar uitziet blijft het ook komende week nog erg warm voor de tijd van het jaar, helemaal top dus! Ik krijg meteen weer zin om salades te maken, om een grote pan gazpacho te maken en ook om lekkere zomerse drankjes te maken. En deze banaanframboos smoothie is dan een van mijn favorieten, omdat ik deze ingrediënten eigenlijk altijd in huis heb.

banaanframboossmoothie-0568

Ingrediënten banaanframboos smoothie

Voor 2 personen
200 ml (lactosevrije) melk
1 banaan
1 flinke hand bevroren frambozen

Doe de banaan in stukjes in een blender en voeg de melk toe. Even kort blenden. Voeg de frambozen toe en blend tot je een gladde roze smoothie hebt. Als je nou net als mij geen blender hebt kun je een hoge (maat)beker gebruiken en een staafmixer, werkt net zo goed. Verdeel de smoothie over 2 glazen, zet er een leuk rietje in en garneer met 1 of 2 frambozen. Doordat de frambozen bevroren in de blender zijn gegaan is je smoothie heerlijk verfrissend.

Hoe maak je een lactosevrije smoothie: Om deze banaanframboos smoothie lactosevrij te maken gebruik je lactosevrije melk (ik haalde deze bij de Lidl). Je kunt ook soja-, rijst-, kokos- of notenmelk gebruiken: het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Vraag: Wat is jouw favoriete smoothie-combinatie? / What is your favorite smoothie combination?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • FOOD by Dila 23/04/14 op 08:53

    Wat een prachtige foto! Eigenlijk is het zo een beetje een milkshake geworden, wat ook ontzettend lekker is!

  • Sas 12/03/14 op 07:57

    Die ziet er heerlijk uit! Ik heb al heel lang geen smoothies meer gemaakt. Toch maar weer eens doen 🙂