Recipes Snacks & sweets

Lactosevrije aardbeientaart

23 februari 2013
Lactosevrije taart

Afgelopen zaterdag ging ik gezelig bij mijn vader en zusje op bezoek. Toen mijn zusje hoorde dat ik kwam vroeg ze meteen of we iets konden bakken. Natuurlijk! In de trein naar Amsterdam ging ik opzoek naar recepten, lactosevrij want ik wilde er ook zonder nadenken van kunnen genieten. Dat was nog wel lastig en zo maakte ik een eigen recept. Samen met mijn zusje maakte ik deze aardbeientaart. En het leuke van dit recept? Het is super makkelijk om de smaak te veranderen door ander fruit of zelfs chocolade te gebruiken! En het is een erg makkelijk recept. Oh, en ook erg lekker. Wij genoten er met zijn zevenen van en iedereen vond het erg lekker.

Lactosevrije taart

Ingrediënten voor 12 personen
4 Eieren
160gr Suiker
1 Zakje vanille suiker
175gr Zelfrijzend bakmeel
Aardbeienjam
Zout
Citroensap
400gr Aardbeien
Een springvorm van 24cm
Bakpapier
Bakspray

Verwarm je oven voor op 160 graden Celsius. Leg op de bodem van je springvorm bakpapier, dan blijft de taart straks zeker niet plakken. De zijkanten spray je met bakspray. Mix de eieren met de vanilla suiker en suiker. Mix een klein snufje zout door het bakmeel en zeef dit boven het ei-suiker mengsel. Spatel het luchtig door elkaar. Als je wilt dat je taart nog luchtiger wordt kun je de eieren scheiden, het eigeel mensen met de suiker en vanille suiker en het eiwit opkloppen en daarna door het eigeel-suiker mengel scheppen. Giet de mix in de springvorm en zet deze voor 30 tot 40 minuten in de oven. Na 30 minuten kun je een satéprikker in je taart steken. Als deze er droog uit komt is je taart goed, zo niet moet hij nog tien minuutjes terug. Laat de taart goed afkoelen.

Lactosevrije taart

Terwijl de taart afkoelt kun je de aardbeien in plakjes snijden en de frosting maken. Mix 150gr gezeefd poedersuiker met wat citroensap. Je wilt een gladde dikke substantie waarmee je je taart in kunt smeren. Als de substantie te dik is kun je nog wat citroensap toevoegen, als hij te doen is voeg je wat extra poeder suiker toe. Als de taart koud is kun je hem horizontaal door de midden snijden en het onderste gedeelte insmeren met flink wat jam. Leg het bovenste gedeelte er weer op en verdeel je frosting over de bovenkant en zijkanten. Nu kun je de aardbeien erop leggen. Plak ook wat aardbeien op de zijkant. Zodra de frosting niet meer vloeibaar is is je taart klaar om te snijden. Eet smakelijk!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Kelly 25/02/13 op 11:19

  Dat ziet er gezond en lekker uit!

 • Marlyssa 24/02/13 op 22:04

  Ja daar is het recept! Die taart ziet er echt zo onwijs lekker uit:)

 • Arlette 24/02/13 op 11:21

  Hmmm ziet er heel erg lekker uit Shanti!

 • Joyce 24/02/13 op 10:15

  That looks delicious!