Avondeten Recipes Snacks & sweets

Komkommerbootjes met tonijnsalade

11 maart 2015

Nu het voorjaar zich langzaam laat zien en de zomer dichter bij komt ben ik nog iets gemotiveerder om gezond te snacken. Het is niet dat ik af moet vallen, maar doordat ik de afgelopen vijf maanden ontzettend met mijn hormonen heb lopen klungelen was ik wat opgeblazen rondom mijn middel. Het ergste is inmiddels weg, maar ik merk gewoon dat ik meteen weer opgeblazen word als ik “troep” eet. Nou ben ik een echte groente- en fruiteter, dus gezondere tussendoortjes zijn geen probleem. Ik neem altijd fruit mee naar school en vaak ook een klein bakje met druiven of kleine tomaatjes. Maar altijd hetzelfde wordt ook zo saai. Tijd dus voor wat variatie. Ik ben ook dol op zelfgemaakte tonijnsalade en in combinatie met komkommer is dat heerlijk. Daarom maakte ik deze komkommerbootjes met zelfgemaakte tonijnsalade. Heerlijk als tussendoortje, als voorgerechtje of als bijgerecht. En super simpel en snel om te maken.

komkommerbootjes-met-tonijnsalade-1

Ingrediënten komkommerbootjes met tonijnsalade

Voor 2 personen
1 komkommer
1 blikje tonijn
Flinke eetlepel kappertjes
1 eetlepel mayonaise
Scheut balsamico azijn
Vers peper en zout
Peterselie

Snijd de komkommer door de helft en snijd daarna iedere helft over de lengte door midden. Lepel met een klein lepeltje de zaadlijsten uit de komkommer. Laat de tonijn goed uitlekken en doe deze in een kom. Voeg een eetlepel mayonaise en een scheut balsamico azijn toe. Goed mengen. Voeg nu de kappertjes, een eetlepel peterselie (ik had helaas geen verse dus gebruikte gedroogde)en flink wat peper en een beetje zout toe. Nogmaals mensen en even proeven. Op smaak eventueel nog extra kruiden toevoegen. Verdeel de salade nu over de komkommerhelften. Druk goed aan, zodat niet alles er bij de eerste hap uitvalt. Eet smakelijk!

Als je de salade goed aanduwt in de bootjes kun je deze daarna in een doosje of boterhammenzakje mee naar je werk of school nemen en prima als tussendoortje eten. Het lukte zelfs mij om dit zonder te knoeien te eten en ik ben toch echt vrij onhandig. Als je het nog iets gezonden wilt maken kun je de mayonaise vervangen door bijvoorbeeld sojayoghurt of griekse yoghurt. Maar ach, het is maar een eetlepel en af en toe moet dat toch kunnen?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • 4Balou 14/03/15 op 20:23

    Wat een goed idee. Dit recept ga ik zeker eens uitproberen!

  • lieke 11/03/15 op 21:57

    Waah jaa.wat een leuk idee die komkommers! Top weer!