Avondeten Recipes Salades

Geitenkaas salade met walnoten

10 september 2012
Recipe for goatcheese salade with walnuts

Voordat ik jullie het recept voor deze heerlijke geitenkaas salade met walnoten geef wil ik eerst iets vertellen over vroeger. Toen ik klein was hadden mijn opa en oma in de tuin twee grote walnootbomen. Op een gegeven moment waren de bomen erg groot geworden en ieder jaar hadden ze heel veel verse walnoten. Uren heb ik me vermaakt met het zoeken naar walnoten in de tuin en tussen de bomen. En ze daarna open maken en lekker oppeuzelen. Toen mijn opa een tijdje overleden was verdwenen de bomen omdat het voor mijn oma alleen te veel werk was. Gelukkig kun je vandaag de dag overal walnoten krijgen. Maar natuurlijk zijn ze lang niet zo lekker (en goedkoop) als die uit mijn jeugd. Sowieso, als je ze zelf hebt gevonden smaken ze al tien keer beter. Walnoten zijn een van mijn favoriete ingrediënten voor salades. Ik ben ook dol op geitenkaas en dit recept bevat beide.

Recipe for goatcheese salade with walnuts

Ingrediënten voor twee personen
75 gram veld sla
6 ronde schijfjes (zachte) geitenkaas
250 gram spekreepjes
100 gram walnoten
100-150 gram spaghetti (Ik gebruik meergranen)
Honing naar keuze (Ik gebruik bloemenhoning)

Maak de spaghetti klaar volgens de instructies op de verpakking. Ondertussen kun je de sla wassen en de spekreepjes bakken tot ze krokant zijn. Als de spaghetti klaar is spoel je deze na met koud water (dit zorgt ervoor dat hij niet plakt en koelt hem wat af. Sla op warme spaghetti wordt namelijk een rare vieze textuur). Leg de helft van de spaghetti op een bord en doe de helft van de sla hierboven op. Leg de geitenkaas rondjes op een bord en doe deze in de magnetron voor 10-30 seconden (je wilt ze wat zachter hebben, maar nog wel rond en niet gesmolten. Ik doe vaak eerst 10 seconden, dan check ik ze even, dan weer 10 seconden etc.). Verdeel de helft van de bacon over je sla net als de walnoten. Als de geitenkaas klaar is leg je er drie schijfjes boven op. Verdeel er nu wat honing over heen, zo veel als je zelf wilt (maar niet te veel want dan wordt de salade erg zoet). Doe hetzelfde op het andere bord en je bent klaar. Eet smakelijk!

Hoe maak je dit lactosevrij: Ik kan persoonlijk wél tegen geitenkaas dus voor mij is dit recept al helemaal goed. Er zijn echter ook mensen met lactose intollerantie die hier niet tegen kunnen, dus check dit even. Zorg dat je alles bakt in olie of lactosevrije boter.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Dhini 13/09/12 op 21:13

  Ziet er heerlijk uit

 • Nina 10/09/12 op 21:20

  Ziet er echt heerlijk uit!

 • marlyssa 10/09/12 op 18:29

  Ziet er heerlijk uit! Onthouden:)

 • Barbara 10/09/12 op 16:28

  Ziet er erg smakelijk uit!

 • Lyanne 10/09/12 op 16:16

  Wat een mooie en lekkere salade lijkt me dit! Snel maar eens een keer proberen.

 • Saskia 10/09/12 op 09:19

  Oh dat klinkt heerlijk! Zoiets heb ik ook een tijdje geleden gegeten bij een vriendin.