Avondeten Recipes

Gegrilde aubergine met geitenkaas

12 februari 2014
Gegrilde aubergine met geitenkaas

Aubergine is echt een van mijn favoriete groente. Ook geitenkaas vind ik heerlijk, dus een combinatie van geitenkaas en aubergine vind ik al helemaal heerlijk! Gecombineerd met een soort pesto en pijnboompitten heb je een heerlijke vegetarische maaltijd. Eventueel kun je er ook wat bijmaken en een halve aubergine per persoon gebruiken, ik gebruikte een hele aubergine voor mij alleen en dat was meer dan genoeg. Het originele recept komt uit een kookboek, ik paste het hier en daar wat aan maakte zo mijn eigen versie.

Ingrediënten gegrilde aubergine met geitenkaas

Ingrediënten voor een gegrilde aubergine met geitenkaas

1 aubergine
100 gr zachte geitenkaas
1 knoflookteentje, geperst
1 eigeel
Flinke hand verse basilicum
Twee eetlepels olijfolie
Sap van een halve citroen
Hand pijnboompitten
Vers peper en zout
Extra olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de aubergine door de helft en snijd het vruchtvlees ongeveer een centimeter in, zodat er een soort ruitjespatroon ontstaat. Verdeel er wat olijfolie over, zorg dat als het vruchtvlees bedekt is anders droogt het uit. Doe er zout en peper overheen en plaats de helften in een ovenschaal voor 40 minuten in de oven. Ondertussen kun je de geitenkaas mensen met het eigeel en het knoflookteentje. Na 40 minuten haal je de ovenschaal uit de oven en smeer je de bovenkant van de aubergine in met het geitenkaasmengsel. Plaats nu voor 10 minuten terug in de oven, die op grillstand staat. Bak onder tussen de pijnboompitten even in een droge pan, tot ze verkleuren en maak van de basilicum, olijfolie en het citroensap een soort pesto in een keukenmachine of met een staafmixer. Vergeet niet om een paar blaadjes basilicum te bewaren. Dit ziet er niet alleen leuk uit maar is ook nog eens extra lekker. Leg de aubergines op een bord, verdeel de pesto en strooi de pijnboompitten erover. Eet smakelijk!

Gegrilde aubergine met geitenkaasDit gerecht is voor 1 persoon. Je kunt ook een halve aubergine per persoon doen, maar maak er dan nog iets bij.

Hoe maak je de gegrilde aubergine lactosevrij: Ik kan persoonlijk wél tegen geitenkaas dus voor mij is dit recept al helemaal goed. Er zijn echter ook mensen met lactose intollerantie die hier niet tegen kunnen, dus check dit even.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • lieke 12/02/14 op 15:19

    Whoehoee.. ga je zeker laten weten hoe ze smaken

    • Shanti 14/02/14 op 16:10

      Leukleuk, let me know!