Avondeten Recipes

En cocotte: gehaktbrood met tomaat

21 maart 2014

Voor mijn verjaardag kreeg ik ovenpannetjes, ookwel cocottes genoemd. In deze pannetjes kun je allerlei verschillende gerechten maken, die je in de oven bereidt en het ziet er ook nog eens leuk uit op de borden. Een van de eerste dingen die ik in deze pannetjes maakte was gehaktbrood. En zowel ik als mijn vriend genoten er ontzettend van, daarom deel ik vandaag graag het recept.

En cocotte: gehaktbrood met tomaat

Ingrediënten ovenpannetje gehaktbrood

Voor 4 pannetjes
500gr gehakt
1 losgeklopt ei
1 tl gemalen komijn
3 knoflookteentjes, geperst
8 plakken (grote) tomaat
1 gegrilde paprika
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng in een kom het gehakt met het ei, de komijn, de knoflookteentjes en peper en zout naar smaak. Vet de ovenpannetjes in en verdeel de helft van het gehaktmengsel over de pannetjes. Leg in ieder pannetje een plakje tomaat en verdeel de rest van het gehakt over de pannetjes. Leg nu nogmaals in ieder pannetje een plakje tomaat en zet de pannetjes voor 25-30 minuten in de oven. Haal de pannetjes uit de oven en garneer ze met wat reepjes gegrilde paprika. Eet smakelijk!

Bij dit gehaktbrood maakte ik gebakken rijst met onder andere erwtjes en stukjes wortel erdoorheen. Een heerlijke combinatie.

Hoe maak je gehaktbrood lactosevrij?: Dit recept is lactosevrij.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk