Drankjes Lunch Ontbijt Recipes

Drie smoothies voor de lunch of het ontbijt

21 april 2015

Momenteel ga ik door een soort smoothiefase: bijna iedere dag staat er wel een smoothie op het programma, als ontbijt of als lunch. Iedere dag van de week is voor mij niet te doen, op een gegeven moment verlang ik dan echt naar vast voedsel als lunch! Maar meerdere malen per week gaat er nu toch een smoothie mee in mijn schooltas. Het is lekker, vult goed en gezond. De afgelopen weken heb ik heel wat combinaties uitgeprobeerd en er zijn vier combinaties die toch écht wel favoriet zijn. Drie ervan deel ik vandaag met jullie, met meteen mijn tips om een smoothie goed vullend te krijgen.

drie-ontbijt-lunch-smoothies-2

Mango-banaan smoothie

Ingrediënten voor 2 smoothies
125 gram bevroren mango
1 banaan
(lactosevrije/soja) yoghurt
2 eetlepels havermout
Citroensap

Ik vind de combinatie van de mango met de banaan en het citroensap echt heerlijk! Een heerlijke frisse, zoetige smoothie die me aan tropische landen doet denken. Door de havermout is de smoothie wat vullender. Ik gebruik trouwens lactosevrije yoghurt van Minus L of sojayoghurt, maar gewone yoghurt kan natuurlijk ook.

drie-ontbijt-lunch-smoothies-3

Aardbei-spinazie smoothie

Ingrediënten voor 2 smoothies
125 gram bevroren aardbeien
Flinke hand verse spinazie
Water
1 tot 2 eetlepels chiazaad

Omdat smoothies met alleen fruit toch relatief hoog in (natuurlijke) suikers zijn besloot ik langzaam de overstap naar groene smoothies te maken. Deze combinatie is echt een perfecte middenweg: je proeft helemaal niets van de spinazie! De truc trouwens om die goed geblend te krijgen is om eerst het vocht toe te voegen en dan de spinazie en dan nog wat vocht. Het chiazaad maakt de smoothie lekker vullend. Mocht je dat niet hebben kun je natuurlijk ook havermout of bijvoorbeeld gebroken lijnzaad gebruiken.

drie-ontbijt-lunch-smoothies-1

Avocado-spinazie smoothie

Ingrediënten voor 2 smoothies
1 avocado
2 flinke handen spinazie
2 bananen
(lactosevrije/soja) yoghurt en wat water

Wat een heerlijke combinatie is dit zeg! Ook hier proef je niks van de spinazie en door de avocado en banaan is de smoothie echt super romig en “rijk”. Ik ben dol op avocado en vind dit dan ook echt een topper! Omdat avocado best vullend is heb ik er niets aan toegevoegd, maar je kunt er natuurlijk altijd zaden of havermout doorheen blenden.

Peer-appel-kaneel smoothie

En die vierde favoriet die ik aan het begin noemde? Die wil helaas écht niet mooi op de foto. Het is namelijk een combinatie van peer, appel, banaan, havermout, wat lactosevrije yoghurt en kanaal. En de combinatie van die peer en dat kaneel maken dat het er echt heel, heel erg vies uit ziet. Maar neem van mij aan: een heerlijke combinatie!

Hoe zorg ik dat een smoothie als lunch voldoende vult?

Ik zit na het drinken van een smoothie als lunch de rest van de middag écht vol. Sommige mensen geloven het niet, maar zelfs ik met mijn flinke trek zit er vol van. De truc? Allereerst de hoeveelheid: als ik lunch met een smoothie drink ik 500-700ml. Ten tweede: het toevoegen van havermout en/of chia-/lijnzaad. Als je dit goed blend is er qua structuur weinig van te merken maar het maakt écht heel veel verschil in hoe vol je zit. Enne een zak havermout kost bijna niks.

Vraag: Wat is jouw favoriete smoothie?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • 4.Balou 22/04/15 op 08:00

  Ze lijken me alle drie even lekker!

 • Kimberley 21/04/15 op 12:50

  Die mango-banaan! Die wil ik eigenlijk gewoon nu gaan maken. Ik heb toevallig ook nog eens zo’n jar, dus ik ga je gewoon he-le-maal nadoen, haha.

  • Shanti 21/04/15 op 21:25

   Haha, hopelijk heb je ervan genoten 🙂

 • mariëlle 21/04/15 op 11:50

  Leuk artikel, ik maak altijd alleen maar een smoothie met rood fruit. Als je echt de spinazie niet proeft, wil ik het wel eens proberen!

 • Dina 21/04/15 op 10:08

  Jammie, lekker! Mooie foto’s heb je er ook bij gemaakt!

 • Marlissa 21/04/15 op 09:10

  Appel, peer en kaneel wil ik proberen! Ik vind de combi mango, spinazie, sinaasappelsap ook altijd goed.

  • Shanti 21/04/15 op 21:24

   Ooh dat klinkt ook heerlijk inderdaad! Ga hem onthouden 🙂

 • Manon 21/04/15 op 07:44

  Die mango banaan smoothie lijkt me wel lekker!

 • Svenja 21/04/15 op 07:01

  Oooh het ziet er allemaal even lekker uit <3 Vooral de combinatie van mango en banaan lijkt mij heerlijk, die variant ga ik snel proberen!

 • Celeste 21/04/15 op 06:53

  Ik vind smoothies ook zo ontzettend lekker! Eet (of drink) ze de laatste tijd ook heel erg veel. Ben eigenlijk wel heel erg benieuwd naar de aardbei/spinazie variant. Ik denk dat ik die ook eens ga maken!