Avondeten Recipes

Courgetti met pesto

29 maart 2015

Ik ben dol op pasta. Maar vijf dagen per week pasta is helaas niet zo goed voor je, iets teveel van het goede zeg maar. En soms heb ik ook gewoon geen zin in een “zware” maaltijd. En eerlijk is eerlijk: het is niet eens altijd de pasta waardoor ik trek heb in pasta, maar vaak de combinatie met de saus en groente. Courgette of spinazie in plaats van pasta zijn dan ook een prima alternatief. Afgelopen week maakte ik weer courgetti (spaghetti van courgette). Dit keer niet met tomatensaus maar met pesto. En dat was lekker! Courgetti is hip, en dat is niet voor niets: het is namelijk een prima vervanger voor de zwaardere spaghetti (voor af en toe dan, want eerlijk is eerlijk: niets kan echte pasta vervangen!). Benieuwd naar het recept?

courgetti pasta pesto

Courgetti met pesto

Voor 1 persoon
1 courgette
1 zoete paprika
1 grote ui
6-8 romatomaten
1/3 krop sla
1 flinke eetlepel groene pesto
Peper en zout
Olijfolie

Begin met het snijden van de ui en verwarm ondertussen in een grote pan of wok een scheutje olie. Bak de ui tot deze glazig is. Snijd ondertussen de paprika in stukken en voeg deze ook toe, samen met de romatomaten, welke je in vieren hebt gesneden. Bak enkele minuten op medium vuur, tot bijna al het vocht van de tomaten is verdampt. Ondertussen kun je de courgette snijden. Je kunt hier een fancy apparaat voor kopen (de zogenaamde spiralizer), maar deze vind ik zelf erg groot en duur voor wat ze doen. Ik snijd eerst de courgette door de helft, vervolgens snijd ik dunne plakken, waar ik weer dunne reepje van snijd. Doe de courgetti samen met wat peper en zout in de pan en bak enkele minuten, tot de courgetti wat slapjes begint te worden. Terwijl de courgetti aan het bakken is kun je de sla snijden. Als de courgetti gaat is is het tijd om de pesto en sla toe te voegen. Roer goed door en laat nog een minuutje bakken, zodat de sla net wat warm wordt. Voeg eventueel naar smaak nog wat extra pesto of peper en zout toe en je courgetti is klaar. Eet smakelijk!

Vraag: Vervang jij je pasta wel eens voor een groente-variant?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Caro 31/03/15 op 07:42

  Dat klinkt lekker! Had er inderdaad nog nooit echt over nagedacht om mijn pasta door groente te vervangen, maar dit klinkt heel lekker!

 • Ise 30/03/15 op 10:34

  Ziet er goed uit! Ik heb nog nooit pasta door courgette vervangen maar het lijkt me wel érg lekker.

 • 4.Balou 30/03/15 op 08:19

  Jammie ik hou van pesto!

 • lieke 29/03/15 op 21:54

  Oeh ziet er heerlijk uit. Ja ga ik zeker proberen! Courgette en pesto is laatste tijd onze favoriet!

  Kus!