Lunch Ontbijt Recipes

Chocolade banaan-ei pannenkoeken

15 april 2014
Lactosevrije banaan ei chocolade pannenkoekjes

Meestal maak ik in de ochtend een simpel en snel ontbijt. Negen van de tien keer is dat een paar lepels soya yoghurt met muesli of banaan er door. Of een geprakte banaan met amandelmelk, even een minuutje verwarmen en dan kokos erover heen. En soms is het een cracker of rijstwafel met beleg. Maar veel verder dan dat kom ik ‘s ochtends eigenlijk niet. Ik neem er de tijd niet voor een uitgebreid ontbijt te maken en krijg op de vroege ochtend ook niet zo veel door mijn keel. Als ik er wel de tijd voor heb, zoals vandaag omdat ik pas om 18.00 uur tentamen heb (wat een rot tijd) maak ik graag banaan-ei pannenkoeken. Ik denk dat de meeste van jullie die wel kennen want ze zijn al op menig blog voorbij gekomen. Mocht je het niet kennen: prak een banaan en meng dit met twee eieren en bak hier pannenkoekjes van.

Gisteren heb ik een grote lenteschoonmaak gehouden. Alle meubels van zijn plek en ook de kastjes opgeruimd. Zo kwam ik erachter dat ik nog een flinke hoeveelheid cacaopoeder heb. En als je dit door het banaan-ei beslag mixt krijg je heerlijke chocolade pannenkoekjes! Dat besloot ik vanochtend dan ook te doen en ze waren heerlijk. Het recept is super simpel en je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Lactosevrije banaan ei chocolade pannenkoekjes

Ingrediënten chocolade banaan-ei pannenkoeken

Per persoon
1 rijpe banaan
2 eieren
1 eetlepel (rauw) cacaopoeder
Eventueel kaneel en frambozen

Prak in een kom de banaan (hoe rijper, hoe beter dit gaat) en voeg de eieren toe. Even goed mengen tot je een beslag krijgt. Voeg nu de cacaopoeder toe en meng het geheel goed door, zorg dat je geen klontjes hebt. In een pan (op medium vuur) verhit je een beetje olie. Doe het beslag in de pan en keer om als de bovenkant hard begint te worden. Dit duurt een paar minuutjes, zorg dat je vuur niet te hoog staat anders is de onderkant al verbrand. Ik maakte van het beslag drie pannenkoekjes maar je kunt natuurlijk ook één grote pannenkoek maken. Bestrooi de pannenkoekjes eventueel met wat kaneel en fruit (ik gebruikte frambozen) en je bent klaar. Eet smakelijk!

Dit recept is lactosevrij.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Svenja 25/04/14 op 08:09

    OEHHH ziet er ZO lekker uit <3

  • Sara - Window On My Wardrobe 19/04/14 op 07:24

    Hmmm dat ziet er goed uit! Ik krijg er honger van 😀

    X Sara