Avondeten Lunch Recipes Salades

Zwarte bonen quinoa salad

7 december 2012
Quinoa salad

Iets wat ik de laatste tijd veel eet is quinoa. Je kunt het in plaats van rijst gebruiken maar ik vind het ook erg lekker als een salade. Kook het, mix het met wat groente en kruiden en je hebt een superlekkere en vullende salade. Dit is een van mijn favoriete quinoa salades (samen met quinoa caprese salade. Ja dat is een caprese salade maar dan gemixt met quinoa).

Quinoa salad

Ingrediënten voor 2 personen

100gr quinoa
250gr champignons
400gr zwarte bonen
Rozemarijn
Verse peper en zout
Olijf olie

Bereid de quinoa volgens de instructies op het pakje. Ondertussen kun je de champignons in stukjes snijden en bakken. Giet de zwarte bonen af en was ze goed, je wilt niet dat er straks allemaal zwarte bonen sap in je salade zit. Als de quinoa klaar is kun je het in een kom doen en mixen met de bonen en champignons. Voeg naar smaak peper en zout toe en roer het goed door. Voeg nu wat olijfolie toe en rozemarijn.

Het leuke van dit recept is dat je super makkelijk wat extra producten toe kunt voegen. Zo is deze salade ook heerlijk met een extra zoetje van bijvoorbeeld mais. Of met koriander (dat wilde ik eigelijnk gebruiken, maar het was op dus ik heb wat extra peper en rozemarijn gebruikt). Eet smakelijk!

Hoe maak je dit recept lactosevrij: Bovenstaand recept is lactosevrij. Zorg er wel voor dat je de groente in olie bakt en niet in boter.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Lauradenkt 10/12/12 op 09:47

  Ik ben echt zo benieuwd hoe quinoa smaakt haha.

  • Shanti 10/12/12 op 12:47

   Het smaakt een beetje…jah ik kan het niet zo goed uitleggen eigenlijk. Het is heel anders dan rijst meer couscous, maar dan wat graniger en notiger ofzo. Haha dat klinkt vaag. Gewoon een keer proberen 🙂

 • Evey | Style Spy 08/12/12 op 02:21

  Het ziet er heel lekker uit, nou ja totdat ik zag dat er mushrooms inzaten 😛 Die lust ik nmlk niet 😀

 • Nieke 07/12/12 op 22:50

  Yummie! That looks really good. 🙂