Avondeten Recipes

Gebakken aubergine

29 maart 2013
Gebakken aubergine

Aubergine is een van mijn favoriete groentes. Meestal snijdt ik hem in plakjes die ik met wat peper en zout grill. Of in blokjes die ik wok. Tijd voor iets anders dus! Gebakken aubergine met een lekker korstje. Het is super makkelijk en ook best snel te maken. Het enige: je vingers gaan vies worden! Je kunt het met bijna alles combineren. Ik koos voor pasta met pesto, cherry tomaatjes en pijnboompitten. Maar volgens mij is dit ook erg lekker met rijst en gehakt.

Gebakken aubergine

Ingrediënten voor 2 personen
1 aubergine
50gr bloem
100-150gr broodkruimels
2 eieren
Zout naar smaak
Olie
Drie kommen

Breek de eieren en mix het eigeel met het eiwit. Doe in een andere kom doe bloem en in een derde kom de broodkruimels met wat zout (naar smaak, maar ben niet bang om het te gebruiken anders smaakt je kortst naar niks). Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1,5cm dik. Verwarm wat olie in een grote koekenpan op laag-normaal vuur. Neem een plak aubergine, doe deze door de bloem en dan door het ei. Daarna doe je hem in de broodkruimels. Zorg ervoor dat beide zijde goed bedekt zijn en leg hem in je pan. Ga nu verder met de volgende. De aubergines moeten ongeveer 7 minuten bakken. Vergeet niet om ze halverwege een keer om te draaien. Terwijl de aubergines bakken kun je de rest van je maaltijd maken. Eet smakelijk!

Als je liever geen zout gebruikt kun je er ook voor kiezen om de broodkruimels met wat oregano of een ander kruid te mengen. Ik zou er wel iets doorheen doen, dit deed ik bij mijn eerste serie niet en met een beetje zout door de kruimels smaakte ze een stuk beter.

Hoe maak je dit lactosevrij: Let erop dat je geen broodkruimels gebruikt van brood waar melk/lactose in zit. Bak in olie of plantaardige boter. En kijk even naar wat je erbij serveert. Ik maakte bijvoorbeeld mijn eigen pesto omdat er in die uit de winkel vaak lactose zit.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Arlette 30/03/13 op 12:10

    Hmm leuke manier om eens te varieren met aubergine. Ik gril of wok het eigenlijk zelf altijd